14
Sep
2018

Doelstelling:

Naast kennis van de verlichtingskundige en creatieve aspecten van licht en verlichting zijn ook de opbouw, uitstraling en vormgeving van uw klantrapportage van groot belang. Tijdens deze opleiding, op HBO niveau, bieden we u de inzichten en vaardigheden om uw presentaties naar een hoger level te brengen. Deze klassikale opleiding bestaat uit 12 dagen en wordt verzorgd op onze leslocatie in Amersfoort. De lessen worden gegeven door diverse specialisten en experts. Enkele onderwerpen zullen in de Engelse taal worden gegeven. Na het afronden van deze opleiding bent u in staat om presentaties van uw projecten van topkwaliteit aan te leveren.

Waarom deze opleiding?

Het werken met licht betekent werken in een visueel vak. Het uiteindelijke resultaat van een lichtadvies of een lichtontwerp is een lichtoplossing voor een project. Maar hoe kunnen we dit advies of ontwerp goed communiceren? Welk lichtbeeld willen we bereiken en hoe laten we dit zien? En aan de andere kant, welk beeld willen we wat de opdrachtgever zal ervaren? Met de juiste aanpak kunnen we de opdrachtgever beter informeren en intrigeren. Dit kan het verschil maken of een project gewonnen wordt of niet. Deze opleiding bestaat uit een heldere opbouw met diverse onderwerpen. Per onderwerp is er een inleiding, interactie en zijn er cases om het geleerde meteen toe te passen. We besteden veel aandacht aan de ontwikkeling van de persoonlijke vaardigheden zodat u het direct in de dagelijkse praktijk kunt toepassen.

Inhoud:

1. Communicatie; persoon, bedrijf, presentaties, diensten, branding.
2. Proces; brainstorm, VO, DO, bestek, uitvoering, evaluatie.
3. Vaardigheden; grafisch ontwerp, vormgeving, storytelling.
4. Gereedschappen; Office, Adobe, EVO, SketchUp, schetsen.
5. Cases; individueel en collectief.
6. Lichtadviezen en lichtontwerpen; opbouw, structuur, gegevens.
7. Commerciële aspecten; verleiding opdrachtgever.
8. Onderscheidend vermogen vergroten.

Studiematerialen en lesavonden:

U krijgt een complete set met (digitale) lesboeken en een tablet. Alle benodigde materialen zijn in de opleidingsprijs inbegrepen.

Data 2018/2019:

14 + 21 + 28 september
5 + 12 oktober
2 + 16 + 23 + 30 november
11 + 18 + 25 januari

Verdere gegevens:
Opleidingsduur: 6 maanden, 12 dagen
Meer informatie en inschrijven