03
Nov
2016

Doelstelling:
Tijdens deze 3-daagse cursus leert u werken met het populaire programma SketchUp. U raakt vertrouwd met de bediening en mogelijkheden en bent na het volgen van de cursus in staat 2D en 3D tekeningen te maken en aan te passen.

Waarom deze cursus?
Diverse vakgebieden werken samen aan projecten, bijvoorbeeld architect, interieurarchitect, adviseur, installateur en lichtadviseur. Hierbij worden tekeningen gemaakt die onderling uitgewisseld dienen te worden. Bij deze taak komt SketchUp goed van pas. Het opzetten van een tekening is door de logische structuur en de makkelijke gereedschappen van het programma snel aan te leren. Ook kunt u in SketchUp eenvoudig de bestanden aanpassen en deze voorbereiden voor gebruik in andere programma’s zoals bijvoorbeeld in lichtberekeningssoftware. In de cursus tekenen we diverse projecten, plattegronden, plaatsen we meubels en tonen we veel tips en trics. Naast de 3 dagen op onze cursuslocatie dient u rekening te houden met ongeveer 8 uur per week om aan de huiswerkcases te werken.

Voor wie is deze cursus bestemd?
Voor iedereen die deze software zich eigen wil maken en daar op een professionele manier mee wil gaan werken. U hebt geen eerdere ervaring met de software nodig om aan deze cursus deel te nemen.

Deelnemers zijn; interieurstylisten, interieurarchitecten, architecten, designers, adviseurs, lichtadviseurs, ontwerpers en docenten

Inhoud:

Dag 1
-Introductie SketchUp
-Opbouw en navigatie
-Gereedschappen
-Gebruik camera
-Componenten en meubels
-Plattegrond + 3D
-Cases

Dag 2
-Importeren en exporteren
-Materialen + kleur
-Textures
-Aanzichten opslaan
-Gradenboog + Follow me tool
-Cases

Dag 3
-Opmaak en lay-out
-Geavanceerde gereedschappen
-Verdiepingen maken
-Doorsnedes
-Gebruik schaduw
-Exporteren naar lichtsoftware

Lessen:
De opbouw is een combinatie van theorie, inspiratie en praktijk. Er is volop ruimte voor discussie en de vaardigheden worden door cases verder getraind. Neem een eigen laptop (met muis en voeding) mee.

Verdere gegevens:
Cursusduur: 3 dagen
Tijdstip: 10.00 t/m 16.00
Locatie: Amersfoort
Investering: € 595,- excl. BTW / inclusief oefenbestanden, lunch en certificaat