Publicaties

Bekijk als tegels lijst
 • Prijs: 251,75

  NSVV-ledenprijs: € 193,00 inclusief 21% BTW

 • Prijs: 0,-

  De Nederlandse Praktijkrichtlijn voor de kwaliteitscriteria openbare verlichting, NPR 13201-1, is herzien. Deze is tot stand gekomen in samenwerking met NEN. De richtlijn helpt u bij het maken van een keuze om al dan niet te gaan verlichten en geeft vervolgens een aanwijzing voor de benodigde lichtkwaliteit. Voor het eerst is in een richtlijn aandacht besteed aan het effect van reflectie van wegdekken in relatie tot sociale veiligheid.

 • Prijs: 0,-

  Het gebruik van LED in de glastuinbouw heeft een vlucht genomen mede door de Energie-efficiëntie glastuinbouw (EG) regeling. Dit leidt tot vragen over mogelijke menselijke gezondheidsrisico’s bij het werken onder LED licht. De zogenoemde fotobiologische risico’s door blootstelling aan een lichtbron zijn gelinkt aan de uitstraling van energie in verschillende golflengtes (ultraviolet, zichtbaar en infrarood) van het spectrum. Daarnaast zijn deze afhankelijk van de blootstellingsduur aan de straling, de intensiteit en de afstand tot de lichtbron. Het potentiële risico bestaat voor elk type lichtbron en is onafhankelijk of dit natuurlijk licht (zon) dan wel kunstlicht (HPS/SON-T of LED) is.

 • Prijs: 0,-

  Samenvatting van de presentatie van Prof. Ir. Wout van Bommel over  “Licht en Gezondheid” (ca. 2 x 45 minuten) die hij regelmatig met plezier geeft voor groepen “lichtleken”.

 • Prijs: 68,37

  NSVV ledenprijs: € 51,43 incl. BTW Let op: NSVV-leden dienen per factuur te bestellen, anders wordt de niet ledenprijs berekend!

 • Prijs: 68,37

  NSVV ledenprijs: € 51,43 incl. BTW Let op: NSVV-leden dienen per factuur te bestellen, anders wordt de niet ledenprijs berekend!

 • Prijs: 119,80

  NSVV ledenprijs: € 83,50 incl. BTW. Let op: NSVV-leden dienen per factuur te bestellen, anders wordt de niet ledenprijs berekend!

 • Prijs: 0,-

  Het onderwerp van dit rapport is discomfort glare in de context van weg- en voertuigverlichting. Het geeft een overzicht van de onderzoeksmethoden, de wiskundige modellen en de variabelen die geacht worden de hinderlijke verblinding te beĂŻnvloeden. Het rapport beschrijft de moeilijkheden in verband met de evaluatie en meting van hinderlijke verblinding en de variatie in de modellen.

 • Prijs: 54,45

  NSVV ledenprijs € 36,30 inclusief 21% BTW. Let op: NSVV-leden dienen per factuur te bestellen, anders wordt de niet ledenprijs berekend! In deze Richtlijn worden alle voordelen aan gegeven die een op de thuiswerkplek afgestemde verlichting biedt en hoe deze te kunnen realiseren.

 • Prijs: 0,-

  De Kernteams van de NSVV hadden voor 2021 tal van plannen - van het organiseren van netwerkbijeenkomsten, lezingen, congressen en seminars, tot het vertalen en uitbrengen van publicaties. Covid gooide echter vaak roet in het eten. Toch zijn enkele speerpunten wél gehaald en ligger er ook alweer ambitieuze plannen voor dit jaar. De voorzitters van de verschillende Kernteams blikken terug en vooruit.