04
Apr
2016

Doelstelling:
In deze klassikale opleiding bieden wij u een compleet programma aan met modules die samen een volledig traject vormen naar het lichtdiploma. U leert alle benodigde kennis op het gebied van verlichting en lichtontwerp welke u nodig heeft om een volwaardig lichtontwerp te kunnen maken. De opleiding gaat uitgebreid in op verlichtingskunde, het lichtontwerpproces en het ontwerpen van een lichtplan met ruime aandacht voor interieur- en exterieurverlichting. Naast theoretische invalshoeken treft u veel praktijkcases welke u direct in uw eigen werk kunt toepassen.

Waarom deze opleiding?
Licht is een vak! Veel aspecten van dit vak zijn in de praktijk te leren maar een gedegen theoretische kennis levert de benodigde extra diepgang. Wat is het gebruik van een ruimte? Aan welke normen en arbo eisen dienen deze te voldoen. Wat is de esthetische kwaliteit in relatie tot de beheersaspecten? Ook is er kennis nodig van de materialen: lichtbronnen, armaturen en lichtregelapparatuur en daarnaast van het ontwerpproces. Deze elementen worden in deze opleiding uitgebreid behandeld en toegelicht. De opleiding wordt aangeboden door klassikaal onderwijs gecombineerd met huiswerkcases en een intensieve begeleiding. De gemiddelde studiebelasting, naast de lesdag, is 4 uur per week.

Voor wie is deze opleiding bestemd?
Voor een ieder die een gedegen lichtopleiding zoekt bijvoorbeeld , startende lichtadviseurs, adviseurs, ontwerpende ambtenaren, project-verlichters, fabrikanten, binnenhuisadviseurs en architecten. Om de opleiding goed af te kunnen ronden is minimaal een MBO+ niveau gewenst.

Inhoud:
de opleiding bestaat uit de volgende 7 dagen:
-(LOB) cursus verlichting en lichtontwerp – basis
-(EVO) cursus lichtsoftware Dialux EVO
-(LED) cursus LED
-(VLP) cursus vormgeven van lichtplannen
-(INT) cursus lichtontwerp interieur
-(EXT) cursus lichtontwerp exterieur
-(LA) cursus lichtarchitectuur

Studiematerialen en lesdagen:
U krijgt een complete set met materialen, een lesmap en lichtsoftware. Tijdens de lesdagen worden uw kennis en vaardigheden verder verbeterd.

Flexibel deelnemen aan lesdagen:
Alle cursusdagen van de opleiding lichtdiploma worden 6 keer per jaar aangeboden. U kunt kiezen om aan de 7 dagen opeenvolgend deel te nemen wat de kortste studieduur betekent. Of u kiest voor deelname op een moment dat u dat uitkomt. U kunt hiermee de opleiding laten afstemmen op u eigen persoonlijke voorkeur. Bijvoorbeeld 2 dagen in het voorjaar, 2 dagen in de herfst en 4 dagen het volgende jaar.

U bent van harte welkom om de lessen in Amersfoort en in Gent bij te wonen, ook een combinatie van Amersfoort en Gent is natuurlijk mogelijk.

Verdere gegevens:
Opleidingsduur:
-7 dagen + 1 Examendag (flexibel)
Tijdstip:
-09.00 t/m 16.00
Investering:
-€ 1.495,- excl. BTW of 3 termijnen van € 525,- excl. BTW / inclusief 7 dagen lesmateriaal, lunch en examen.

Afronding:
De opleiding is inclusief uitgebreide lesmaterialen. U kunt de opleiding afronden met een certificaat of u neemt deel aan het examen en ontvangt (bij voldoende resultaat) het lichtdiploma.