23
Apr
2020

Doelstelling
In deze cursus leert u werken met de vele opties van dit fraaie lichtberekeningsprogramma. Na deze cursus bent u in staat om nog betere project presentaties te verzorgen en complexere projecten uit te voeren. Ook behandelen we diverse onderwerpen en oefenen dit uitgebreid met verschillende cases.

Waarom deze cursus?
In de wereld van de openbare verlichting zijn er diverse nieuwe uitdagingen in producten, dimmen en LED toepassingen. Het lichtadvies wordt complexer, ook de regelgeving blijft in beweging en aan het ontwerp en de beoordeling van een advies worden steeds hogere eisen gesteld. Regelmatig zijn er specifieke vragen die verder gaan dan de dagelijkse gang van zaken. Wat gebeurt er met de spiegelingen tijdens een nat wegdek? Wat is de impact van de bestaande OVL op bijvoorbeeld vleermuizen? Hoe gaan we om met de maatschappelijke wensen zoals duisternis? Maar ook vragen die om duidelijke toetsbare resultaten vragen zoals bijvoorbeeld bij smart city concepten.

Tijdens deze cursus leert u werken met dit professionele stuk gereedschap welke is voorzien van alle opties om een goed ontwerp te kunnen maken. Stap voor stap gaan we door de mogelijkheden en richten we op de onderdelen welke specifiek zijn bedacht voor licht in de openbare ruimte.

Inhoud:

-user interface
-instellingen
-importeren CAD
-tekenen gebouw
-cases exterieur
-gebruik van objecten
-toepassen van armaturen en lichtbronnen
-lichtberekeningen van A tot Z
-EN13201-2017 + ROVL
-werken met wegdekreflecties
-het plannen van licht scenes
-plugins gebruiken
-groeperen van armaturen
-cases voor P, M en C gebieden
-varianten in calculaties
-valse kleuren en isoluxlijnen
-3D simulatie straat
-documentatie samenstellen
-dieper liggende opties
-diverse regelgeving
-toetsen van lichthinder
-verwerken van metingen
-analyse van fotometrische data
-impact licht op flora en fauna
-luminantie onderzoeken
-maatschappelijk kader
-van techniek naar politiek
-vele cases
-tips en meer

Kosten: € 295,- excl. BTW p.p.

Meer informatie en inschrijven