27
Sep
2017

Doelstelling:
In deze cursus leert u alle kennis die u nodig hebt om een uitgebreid lichtadvies te kunnen geven. Door deze kennis zult u een gemotiveerd voorstel aan uw klant of opdrachtgever kunnen presenten.

Waarom deze cursus?
Bij het ontwerpen van beeldbepalende verlichting voor het exterieur komen we veel aandachtspunten tegen die we in ons plan dienen op te nemen. Hoe ontwerpen we goede verlichting? Is mijn plan getoetst aan de huidige normen en aanbevelingen? Hoe zit het met de eventuele lichthinder? Ook façade- abri- en reclameverlichting zijn belangrijke elementen. We gaan dieper in op het creatieve deel voor het maken van onderscheidende lichtontwerpen voor de buitenruimte. Hoe versterken we het lichtbeeld wat we voor ogen hebben? Op de cursusdag wordt het lichtontwerpproces behandeld. Na het volgen van deze cursus bent u in staat een compleet exterieur + OVL lichtadvies voor uw klanten te verzorgen.

Inhoud:
-Wat is licht
-Licht en (mesopische) waarneming,
S/P ratio
-Basisbegrippen
-Lichtbronnen en armaturen
-Lichtontwerpproces
-Toetsing en rapportage.
-Normen en aanbevelingen
– ROVL-2011, NPR 13201-2017
-Ontwerptraject, verlichtingsklassen
-Verblinding, lichthinder NSVV
-OVL, facadeverlichting, dimmen
-Cases; exterieur

Lessen:
De opbouw is een combinatie van theorie, inspiratie en praktijk. Er is volop ruimte voor discussie en de adviesvaardigheden worden door cases verder getraind.

Lestijden
09.00 tot 16.00 pauze van 12.00 tot 12.30

Prijs
€ 295,- excl. BTW

Meer informatie en inschrijven via: http://www.lightingdesignacademy.org/ext.html