12
Nov
2022

Welkom bij urban skin,het thema van Lichtkunstfesitval GLOW

Vaste route

Voor onze ogen verandert de stad. GLOW’ 22 maakt van Eindhoven een decor. Met patronen en vormen die verschijnen en verdwijnen. Met licht dat weerkaatst, danst en gebouwen en lege ruimten transformeert.

Nieuw maar vertrouwd

In feite is GLOW 2022 meer dan alleen een herhaling van een geliefd evenement; het markeert een verschuiving naar de toekomst. De visie ‘Lichtkunst voor iedereen’ ligt ten grondslag met de kernwaarden ‘Spraakmakend, Verbindend, Toegankelijk en Innovatief’ als ondersteuning.

Vaste route

We maken verbinding met kenmerken uit eerdere edities waar mensen zo dol op waren, zoals het terugbrengen van de gezamenlijke route die door COVID de vorige twee edities moest worden geschrapt. Sinds de eerste editie in 2005 is de gemeenschappelijke route een gewaardeerd onderdeel van GLOW. Jaarlijks liepen zo’n 700.000 mensen tezamen in een vaste route. De bezoekers deelden ervaringen, momenten en genoten van dezelfde lichtkunstwerken. De vaste route verbindt en staat centraal in GLOW’s gevoel voor beleving en gedeelde ‘wow-momenten’, voor zowel bewoners als bezoekers.

GLOW Lichtfestival