19
Nov
2020

Heb je al een lichtcursus gevolgd en zoek je meer verdieping? Werk je voor schoonheidssalons, winkels, horecagelegenheden, kantoren of andere klein-zakelijke klanten? Dan is dit de perfecte verdiepingscursus voor je.

De tweedaagse Lichtopleiding Zakelijke Projecten is een toegankelijke opleiding met aandacht voor techniek, uitwerking en vormgeving van lichtplannen. Daarbij is er speciale aandacht voor de commerciële aspecten van licht en verlichting.

ZAKELIJKE MARKT, ANDERE EISEN
Lichtplannen voor de zakelijke markt moeten aan specifieke eisen voldoen. In deze opleiding komen daarom zaken als NEN normen, de kenmerken van UGR, dynamisch licht en ontwerpen met LED verlichting aan de orde. Je gaat begrijpen hoe mensen licht beleven en leert van een reeks voorbeelden uit de praktijk. Je werkt een case uit die we uitgebreid bespreken en we bezoeken een toonaangevend internationaal lichtbedrijf.

DIT GA JE LEREN
In 2 dagen neemt Annelies Valentijn je mee in de wereld van de zakelijke verlichting.

DAG 1
Introductie: wat is licht? De ideeën van lichtontwerper Richard Kelly
Hoe maak je een creatief lichtplan voor een zakelijk project: retail en kantoor
Vragenlijsten opstellen voor architecten en aannemers
Lichtplan opdracht in de les
Let op: je krijgt op een huiswerkopdracht mee waarmee je zo’n 8 tot 12 uur mee bezig bent
Gastles biodynamische verlichting van Esther Groenhuijzen

Esther Groenhuijzen: “Als partner van FluxPlus houd ik me bezig met advisering, opstellen van functionele en technische Programma’s van Eisen, lichtontwerpen, lichtberekeningen, projectbegeleiding en kennisoverdracht voor bedrijven, industrie, gezondheids- & ouderenzorg. FluxPlus is een internationaal opererend bedrijf dat is gespecialiseerd in advies en onderzoek op gebied van biodynamische (gezonde) verlichting. We ontwikkelen producten en diensten om het welzijn te verbeteren en om winterblues, winterdepressie en slaap- / waakstoornissen te behandelen. Het resultaat: optimale prestaties door een betere concentratie, alertheid, slaap en stemming.”

DAG 2
Huiswerk cases bespreken
Inspirerende rondleiding door de showroom van Occhio, Architecten Showroom Amsterdam
Presentatie lichtbeleving in retail en kantoren

PRAKTISCH
Aantal deelnemers: minimaal 8, maximaal 10
Beide lesdagen zijn van 10:00-16:00. vanaf 9:45 staat de koffie klaar!
Leslocatie dag 1: ETC, Culemborg (gratis parkeren) / leslocatie dag 2: architecten showroom Amsterdam/Occhio
Lesmateriaal: handout van presentaties en opdrachten
Zelf meenemen: tekenspullen (potloden, fineliner, A3-papier, stiften en/of kleurpotloden). Je hoeft geen computer mee te nemen
Investering tweedaagse opleiding: € 650