05
Oct
2016

Woensdag 5 oktober vindt de KIEN Technodag plaats op een bijzondere locatie, namelijk bij de Vakbeurs Energie in Den Bosch. Tijdens deze interactieve bijeenkomst, gericht op e-installateurs en system integrators, kunt u deelnemen aan verschillende lezingen en workshops en heeft u de gelegenheid ervaringen uit te wisselen met andere professionals.
Op 5 oktober gaan experts in op de voordelen die LiFi netwerken, op basis van ledverlichting, kunnen bieden ten opzichte van een WiFi netwerk en wat de stand van zaken is van deze technologie. Ook gaan we in op de minder technische kant van de installatiesector. Welke impact hebben technologische ontwikkelingen en wat betekent dit voor uw organisatie? Ten slotte praten we u bij over verschillende ontwikkelingen in PV, waaronder flexibele zonnepanelen en de combinatie tussen opwekking met PV en opslag van elektrische energie.
Het programma van de KIEN Technodag begint om half 2, zodat u de gelegenheid heeft om vooraf een bezoek te brengen aan de Vakbeurs Energie. Komt u dan ook even langs bij het paviljoen dat KIEN samen met Uneto-VNI en TVVL heeft in hal 4?
Hieronder vindt u een overzicht van de onderwerpen die op de KIEN Technodag aan bod komen. U kunt kosteloos aan alle sessies deelnemen. Natuurlijk staat het u ook vrij om zelf een selectie te maken uit onderstaande onderwerpen. Inschrijven kan via de registratiepagina van de Vakbeurs Energie. In een van de registratiestappen kunt u bij de gratis seminars op woensdag 5 oktober de drie onderdelen van de KIEN Technodag aanvinken. Indien u al geregistreerd bent voor de beurs, kunt u via de link in de mail met uw toegangsbewijs uw registratie wijzigen en u alsnog aanmelden voor de verschillende onderdelen van de KIEN Technodag.

LiFi: de toekomst voor de installatiebranche?
Blok 1, 13.30 – 15.00 uur
Ledverlichting is in steeds meer woningen en kantoren te vinden. Behalve energiebesparing biedt ledverlichting nog meer mogelijkheden. Zo kan het ook gebruikt worden voor het overbrengen van informatie tussen apparaten. Professor Ton Koonen van de Technische Universiteit Eindhoven, zal ingaan op het principe van Visible Light Communication (VLC), ook wel LiFi genoemd, en de stand van zaken van deze technologie. Daarnaast zal hij ons bijpraten over andere methodes die er zijn om de steeds groter wordende datastromen te transporteren, zowel bedraad als draadloos.