28
Sep
2016

Light shows us the way
Licht en verlichting leidt ons, zowel visueel als perceptueel. Licht geeft ons informatie waar we zijn en waar we naar toe willen. Hoe navigeren we? Wat is way-finding? Licht neemt een belangrijke plaats in onze omgeving in en om dit goed te ontwerpen zijn er diverse (soms onverwachte) invalshoeken die overwogen dienen te worden. Licht is onze toekomst.

In deze lightmasterclass wordt een kijkje in de keuken gegeven. Niet alleen het eindresultaat is belangrijk. Nog interessanter is het lichtontwerpproces en als stappen die worden genomen. Ruaíri zal hier uitgebreid op in gaan en voorbeelden uit zijn projecten (interieur- en exterieur) gebruiken.

Spreker:
Ruairí O’Brien studeerde lichtontwerp en architectuur aan verschillende universiteiten in Londen, Dublin, Edinburgh en New York. Hij is de oprichter en eigenaar van het lichtontwerpbureau studio archevolucio. Samen met zijn interdisciplinaire team van ontwerpers en technici heeft hij diverse eerste klas projecten afgerond zowel in publieke als in de private sector. Ruairí heeft diverse lichtkunstprojecten ontworpen en uitgevoerd. Daarnaast is hij actief als docent en geeft lessen in licht aan diverse universiteiten in Europa.