30
Jan
2018

Hoe zetten we adaptieve verlichting in voor de verhoging van ons welzijn en de vermindering van stress?

Het effect van licht op gezondheid is een onderwerp dat in de afgelopen jaren veel is bestudeerd. Licht heeft invloed op onze biologische klok en daarmee op het slaap/waakritme, onze stemming en onze kwaliteit van werken en leven. Dit heeft zich vertaald in vele richtlijnen voor goede verlichting in bedrijven, kantoren, scholen en zorginstellingen. Recent onderzoek van de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e) laat zien dat het mogelijk is om met nieuwe (adaptieve) verlichtingsconcepten stress en onrust te verminderen, meer veiligheid te creëren en beter te herstellen na operaties. Hier liggen kansen voor ziekenhuizen, instellingen voor verstandelijk gehandicapten, de geestelijke gezondheidszorg en verpleeghuizen.

Deze masterclass is een samenwerking van Intelligent Lighting Institute van TU/e, de NSVV, Uneto-Vni en KIEN Innovatiemeesters.

Redenen om deel te nemen: neem kennis van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van adaptieve verlichting, relevant netwerk, marktkennis en de kans om nieuwe oplossingen te creëren.

Kosten: € 200,– exclusief BTW

Aanmelden