06
Oct
2023

We weten dat kleur en licht een significante invloed hebben op de gezondheid van de mens, maar kunnen we met licht ook alle kleuren maken? En zijn die kleuren dan consistent? Is wit licht altijd wit?  Wat heeft een bepaalde kleur voor invloed op onze productiviteit en concentratie en ons slaap-waakritme? Als dat dan duidelijk wordt, waar moet je dan als lichtontwerper rekening mee houden in het ontwerpproces en hoe?

Graag laten we deze vragen op 6 oktober beantwoorden door experts op het gebied van licht, kleur  en gezondheid en gaan we met u de discussie aan, zodat na afloop een ieder kennis heeft vergaart hoe er een nog beter eindproduct kan ontstaan waar de eindgebruiker mee verder kan.

Programma 6 oktober 2023

13:30  – Inloop

13:45 – Welkom door Adrie van Duijne (NSVV)

13:50 –  Welkom door UTILicht

14:00 –  ‘Het belang van lichtkleur voor de gezondheid van de mens’ door Jan Denneman (Good Light Group)
De wetenschap is er heel duidelijk over: goed licht is net zo belangrijk voor onze gezondheid als goede voeding en goed bewegen.
Hoe kunnen we goed licht in binnenruimtes realiseren om zo de gezondheid en het geluk van de mensen te verbeteren die overdag
binnen zijn? Goed licht is het juiste licht op het juiste moment. Lichtkleur en intensiteit zijn daarbij van belang.

14:20 –  Discussie

14:30 –  “De juiste kleur wit” door Gé Hulsmans (Summa)
De kleur wit kent vele variaties en is, wat verlichting betreft, niet zo gemakkelijk te creëren en te beheren. Summa heeft een methode ontwikkeld om een controleerbaar witpunt te leveren, via een nieuw draadloos verlichting controle platform. Het omvat ‘colour-white-management’ software. Het maakt de keuze van elke kleur wit uit een specifieke wit-kleurenwolk mogelijk; met andere woorden, er kan een exact kleurpunt worden gekozen en gecreëerd. Zelfs nadat de armatuur is geïnstalleerd!

14:50 –  Discussie

15:00    Who’s afraid of red, green and blue? door Ellen de Vries (Het LUXLab)
Lichtkleur in het ontwerpproces. Heeft het gevolgen voor de volgorde in het proces? Wat is de betekenis van kleur en lichtkleur?
Aan welke knoppen kan een lichtontwerper draaien om de wereld fijner en gezonder te maken?

15:20    Discussie

15:30    Rondleiding in de belevingsruimten van UTIlicht

16:15    Afsluiting en napraten onder het genot van een hapje/drankje

 

Deelname is gratis. Aanmelden is verplicht!

Je kunt  je aanmelden door een mail met je contactgegevens te sturen naar: info@nsvv.nl