01
Sep
2023

Een goed doordacht lichtplan gaat verder dan enkel decoratieve armaturen plaatsen. In deze online lichtcursus leer ik je kijken naar en werken met licht: direct en indirect licht, lichtkleur en -contrast en licht op verschillende hoogtes.

Ik leg je mijn bewezen layered lighting methode uit die ervoor zorgt dat je precies die licht-pijnpunten in een bestaand interieur kunt benoemen en de methode waarmee je voor een nieuw lichtplan precies voldoende licht voorstelt.

In deze online lichtcursus leer ik je in 3 waardevolle online lessen van ieder 75 minuten alles over licht en creatieve lichtplannen maken. De techniek helder en praktisch uitgelegd.

De online lichtcursus bestaat uit de volgende 11 modules en videolessen

LESPROGRAMMA

Les 1: Wat is licht – duur: 75min

Introductie wat is licht. Alle technische termen en lichtbegrippen komen voorbij. Wat is het verschil tussen lumen en watt. Hoe pas je de verschillende Kelvin waarden toe in projecten. Wat is LUX, luminantie, CRI en RA waarde? Ik leer het je op een begrijpelijke toepasbare manier.

Video les 1 : introductie wat is licht
Les 1 gezien? Dan hierbij nog een berg handige linkjes
Schrijf mee – handout presentatie les 1
Huiswerkopdracht les 1
Les 2: Een lichtpan leren maken in 7 stappen – duur: 75min

Maak jouw interieurontwerp compleet met een professioneel lichtplan. Ik leer je in 7 stappen van licht naar lichtplan. De sleutel tot succes is denken in lichtruimtes! Ik ga je meenemen in het maken van een vlekkenplan, lichtanalyse, programma van eisen en het maken van een groepen- en schakelplan.
En het allerbelangrijkste je lichtplan kunnen onderbouwen en presenteren naar je klant met mijn unieke ‘layered lighting’ systeem. Je staat hiermee zekerder in je schoenen en je maakt je interieurontwerp compleet.

Video les 2 : een lichtplan leren maken in 7 stappen
Les 2 gezien? Dan hierbij nog een berg handige linkjes
Schrijf mee – handout presentatie les 2
Huiswerkopdracht les 2
Les 3: Praktische licht-tips en trucs – duur: 75min

Aan de hand van 2 praktijkvoorbeelden van een woonkamer laat ik je heel veel gouden tips en trucs zien om zelf aan de slag te gaan met het maken van een lichtplan. Hoe zit het ook alweer met de afstand van spot tot wand? Heb ik voldoende licht in mijn lichtplan? Hoeveel lumen heb ik nodig voor de centrale hanglamp in de slaapkamer? Welke bundelbreedtes pas ik toe op welke plekken in de ruimte? Op al deze vragen en meer krijg je een antwoord.

We sluiten elke les af met een kleine huiswerkopdracht via Instagram ( tijdsinvestering: ca. 1uur )

Video les 3 : praktische licht-tips en trucs
Les 3 gezien? Dan hierbij nog een berg handige linkjes
Schrijf mee – handout presentatie les 3
Video modules

Module 5: de 6 tools die jouw het lichtplannen maken makkelijker maken
Module 6: opgenomen live check in sessie van 1 uur, boordevol bruikbare lichttips
Module 7: serie licht expert video’s – krijg lichttips direct uit de praktijk
Module 8: Lichtmerken overzicht ; jouw online merkenoverzicht die voor altijd jou hulp is > nooit meer uuuren lang google-en
Module 9: Hoe stel ik een advies lichtplan offerte op?
Module 10: Podcast specials – koptelefoon op en gaan
Module 11: Meest de gestelde lichtvragen beantwoord in korte video’s