27
Sep
2016

Opleiding
Het doel van dit opleidingsaanbod is het aanbieden van de noodzakelijke kennis om bewust, intelligent en kwalitatief om te gaan met verlichting. Dit betekent dat de inhoud zich niet wil beperken tot het intrappen van open deuren maar moet leiden tot een duidelijke verdieping van de achtergrondkennis, zonder de dagelijkse praktijk uit het oog te verliezen. Bovendien kunnen de cursisten via praktische sessies gebruik maken van de meetfaciliteiten en testruimtes die het Laboratorium voor Lichttechnologie ter beschikking heeft, waardoor theoretische en praktisch kennis in balans blijven.

Programma
Het programma bestaat uit vier modules. Elke module omvat verschillende leseenheden. In totaal zijn er 18 sessies van 4u30, verdeeld over twee semesters (in totaal 81 uren).
• Module 1: Licht en verlichting: de basiskennis (4 sessies)
• Module 2: Lichtbronnen en armaturen (4 sessies)
• Module 3: Elektriciteit, aansturing en lichtregelingen (4 sessies)
• Module 4: Verlichtingsontwerp (6 sessies)

De colleges binnen deze vier modules vinden plaats op dinsdagnamiddag vanaf 13.30u. tot 19.00u à rato van gemiddeld 2x/maand. De sessies worden opgesplitst in drie delen van 1u30, met daartussen een koffiepauze en een broodjeslunch. De eerste module start op 27 september 2016. Er wordt geen les gegeven tijdens de schoolvakanties.

Inschrijvingsgeld
De cursus is modulair opgebouwd. Het inschrijvingsgeld bedraagt:
Module 1 Module 2 Module 3 Module 4 Volledige cursus
Inschrijvingsgeld € 700 € 700 € 700 €900 € 2.500

In de prijs zijn begrepen: deelname aan de sessies, cursusteksten en/of hand-outs en koffie/lunchpauzes.
Betaling via KMO-portefeuille wordt geaccepteerd.
Tevens worden volgende kortingen gehanteerd:
• Cursisten die reeds een tweedaagse cursus DIALux evo gevolgd hebben aan de KU Leuven Technologiecampus Gent betalen voor module 4 € 600 of € 2.200 voor de volledige cursus.
• 10% korting (meer dan 2 personen ingeschreven vanuit eenzelfde bedrijf)
• 15% korting (als lid van Groen Licht Vlaanderen 2020)
• 25% korting (als lid Groen Licht Vlaanderen 2020 en meer dan 2 personen ingeschreven)
Geïnteresseerden sturen een email naar info@groenlichtvlaanderen.be.

Afgeleverd attest
Elke cursist die regelmatig de sessies bijwoont ontvangt na afloop een attest van deelname met vermelding van de bijgewoonde sessies (% aanwezigheid). De cursist die alle modules op regelmatige basis gevolgd heeft, krijgt ook de mogelijkheid een extern examen af te leggen. Cursisten die sessies DIALux evo gevolgd hebben krijgen een attest van DIAL (lesgever Wouter Ryckaert is officiële DIALux evo trainer in Vlaanderen).
Inrichter
De opleiding “Specialisatie Verlichtingstechnologie” wordt ingericht door Groen Licht Vlaanderen (2020) binnen het Laboratorium voor Lichttechnologie van KU Leuven Technologiecampus Gent met de steun van de Dienst Voortgezette Opleidingen (DVO). Deze opleiding past in de projectwerking van Groen Licht Vlaanderen 2020 via steun van VLAIO.

Voor de bereikbaarheid van de Technologiecampus Gent verwijzen wij u graag naar de website