01
Mar
2016

Doelstelling:
In deze schriftelijke opleiding bieden wij u een compleet programma aan met modules die samen een volledig traject vormen naar het lichtdiploma XXL. U leert alle benodigde kennis op het gebied van verlichting en lichtontwerp welke nodig is om een volwaardig lichtontwerp te kunnen maken. De schriftelijke opleiding gaat uitgebreid in op verlichtingskunde, het lichtontwerpproces en het ontwerpen van een lichtplan met ruime aandacht voor interieur- en exterieurverlichting. Naast theoretische invalshoeken treft u veel praktijkcases welke u onmiddellijk in uw eigen werk kunt toepassen.

Waarom deze opleiding?
Licht is een vak! Veel aspecten van dit vak zijn in de praktijk te leren maar een gedegen theoretische kennis levert de benodigde extra diepgang. Wat is het gebruik van een ruimte? Aan welke normen en arbo eisen dient deze te voldoen. Wat is de esthetische kwaliteit in relatie tot de beheersaspecten? Ook is kennis nodig van de materialen: lichtbronnen, armaturen en lichtregelapparatuur en daarnaast van het ontwerpproces. Deze elementen worden in deze opleiding uitgebreid behandeld en toegelicht. Door de opleiding aan te bieden door middel van afstandsonderwijs kunt u studeren wanneer het u uitkomt en vermijdt u reistijd. De gemiddelde studiebelasting is 4 uur per week.

Voor wie is deze opleiding bestemd?
Voor een ieder die een gedegen lichtopleiding zoekt bijvoorbeeld (licht)adviseurs, ontwerpende ambtenaren, project-verlichters, fabrikanten, binnenhuisadviseurs en architecten. Om de opleiding goed af te kunnen ronden is minimaal een MBO+ niveau gewenst.

Inhoud:
-Licht en waarneming
-Daglicht
-Verlichtingskunde
-Licht en architectuur
-Lichttechniek
-Ontwerpproces
-Lichtbronnen en armaturen
-Economische aspecten
-Exterieur verlichting
-Interieur verlichting
-Praktijkvoorbeelden
-Huiswerkcases

Studiemateriaal, lichtsoftware dag en praktijk dag:
U krijgt een complete set met lessen, een lesmap en materiaal zoals lichtsoftware toegezonden. Inbegrepen zijn 2 dagen om uw kennis en vaardigheden verder te verbeteren. Aan de lichtsoftware dag kunt u deelnemen op een moment naar keuze maar u heeft hier het meeste profijt van indien u hier in de 2e of 3e maand aan deelneemt. De praktijkdag kan ook naar eigen inzicht worden ingevuld maar ons advies is om dat in de 5e of 6e maand te plannen. Beide dagen worden diverse malen per jaar georganiseerd.

Verdere gegevens:
Cursusduur:
-7 maanden (aanbevolen tempo, indien gewenst kan het tempo worden aangepast)
Start:
-u kunt op ieder moment starten
Investering:
-€ 995,- excl. BTW of 7 termijnen van € 155,- excl. BTW/ inclusief praktijkdagen, syllabi en certificaat

Afronding:
De opleiding is inclusief een uitgebreide syllabus. U kunt de opleiding afronden met een certificaat of u neemt deel aan het examen en ontvangt het lichtdiploma XXL.

Deze opleiding is gecertificeerd door de beroepsvereniging NSVV (Nederlandse Stichting voor Verlichtingskunde)