30
Oct
2019

Dit najaar organiseren we in samenwerking met de NSVV een studiereis Verlichting naar Duitsland. Wij bezoeken de bedrijven Gira, RZB, de Allianz Arena en de BMW (of Audi) fabriek. In de steden Bamberg en München hebben we een ontspannen avondprogramma.

Duitsland is een interessant land op het gebied van verlichting. Tijdens deze studiereis bezoekt u in drie dagen vier bedrijven.

  • Gira staat voor moderne systematische gebouwentechniek. Gira biedt hoogwaardige, intelligente functies en gebruiksvriendelijke apparaten voor een eenvoudige en gemakkelijke aansturing van onder meer verlichting maar ook verwarming, jaloezieën, deurcommunicatie-, multimedia- en veiligheidssystemen.
  • Het bedrijf RZB, gelegen in Bamberg (Unesco Wereldcultuurerfgoed sinds 1993), staat voor hoogwaardige kwaliteit en is een invloedrijk bedrijf in de internationale lichtbranche. Niet alleen is er aandacht voor kennis en kwaliteit op het vlak van verlichting; ook de duurzaamheid en energie-efficiency staan centraal.
  • Vrijwel iedereen kent de Allianz Arena als het stadion waar Bayern Munchen haar thuiswedstrijden speelt. En natuurlijk is het bekend dat je er op voetbal gericht rondleiding kunt krijgen. Wellicht minder bekend is de optie tot het krijgen van een rondleiding op het gebied van techniek en verlichting.
  • Het heeft minder te doen met verlichting maar is daarom niet minder interessant. We bezoeken de BMW-fabriek (onder voorbehoud, anders de Audi fabriek) en krijgen een rondleiding door de productie. Zoals bekend is de automotive-industrie een grote innovator dus wellicht doen we hier nog nieuwe inzichten op.
    En anders is het gewoon mooi….

In de steden Bamberg en München hebben we een ontspannen avondprogramma.

De kosten van deze trip worden geschat op €800,- per persoon, waarbij de werkelijke kosten op basis van nacalculatie in rekening worden gebracht.

Wilt u mee op deze studiereis? Of wilt u meer informatie? Klik dan hier voor het programma, de kosten en hoe u zich kunt aanmelden.