Ongeveer 600 experts, geïnteresseerde partijen en vertegenwoordigers van licht laten zich in drie parallelle lezingen in ongeveer 100 gespecialiseerde lezingen informeren over actuele ontwikkelingen in onderzoek, onderwijs, technologie, ontwerp en toepassing op alle gebieden van licht en verlichting.
Het evenement, dat sinds 1972 om de twee jaar wordt georganiseerd door de Lighting Companies of Germany (LiTG), Nederland (NSVV), Oostenrijk (LTG) en Zwitserland (SLG), heeft zich ontwikkeld tot de grootste verlichtingsconferentie in Europa. Het biedt een uitgebreid inzicht in de staat van lichtonderzoek en huidige en toekomstgerichte toepassingen.


Uitnodiging om uw bijdrage in te dienen
Het programma wordt aangevuld met posterlezingen en een industri├źle tentoonstelling. Workshops over geselecteerde onderwerpen ondersteunen de toenemende praktische relevantie. De traditionele welkomstavond aan de vooravond van het congres en de “feestelijke avond” v├│├│r de laatste dag van het evenement zijn belangrijke netwerkplatforms tussen wetenschap en toepassing, docenten en studenten. Sinds 2000 maakt sponsoring van studenten in de verlichtingsindustrie het voor jongeren mogelijk om gratis deel te nemen. ┬áBedrijven die het evenement willen ondersteunen door sponsoring of door een student te sponsoren, zijn van harte welkom.


Voertaal

De congrestaal is Duits. Inzendingen en presentaties in het Engels zijn ook van harte welkom. Gelijktijdige vertalingen zijn NIET beschikbaar. Om te registreren moet een korte versie van de lezing of poster (in het Duits) in elektronische vorm (pdf) worden ingediend.

Ingezonden bijdragen moeten worden gelabeld als wetenschappelijk of toepassingsgericht en anoniem worden ingediend. Alle onderstaande punten moeten worden behandeld, anders kan de bijdrage niet worden beoordeeld.

Wetenschappelijke bijdrage
Probleem (onderzoeksvraag), doel, stand van de wetenschap / technologie; Onderzoekshypothesen, resultaten vergeleken met eerdere resultaten.

Toepassingsgerichte bijdrage
Probleemstelling, doel van de bijdrage, mate van innovatie / praktische relevantie van de oplossing, mate van implementatie, evaluatie van uw eigen oplossing in mate van implementatie, evaluatie van uw eigen oplossing in vergelijking met andere producten / oplossingen.

De inzendingen moeten samen met een voltooide registratie van de conferentie binnen de opgegeven deadlines worden ingediend, zodat de bijdrage in het programma kan worden opgenomen. De lange versies kunnen in het Duits of Engels worden ingediend. Om alle congresbezoekers inzicht te geven in de onderwerpen, moet een Duitse korte versie worden ingediend.

Selectie
┬á– De uiteindelijke selectie van de inzendingen zal worden gemaakt met behulp van een peer review-proces door een jury van experts benoemd door de vier nationale verlichtingsinstanties.
– Online indienen (Call for Papers) opent maandag 30 september 2019
– Indiening van de samenvatting (Call for Papers) tegen maandag 24 februari 2020
– Beslissing van de jury tegen maandag 16 maart 2020
– Dien de lange versie (┬áin Word) in v├│├│r maandag 1 juni 2020
– Indiening van de presentatie (in Power Point) tegen maandag 30 juni 2020
– Voor de korte versie moet de sjabloon worden gebruikt die is opgeslagen in het downloadgebied. De ingediende lange versies worden gepubliceerd in de conferentieprocedures.

 

Er worden ongeveer 600 deelnemers uit de volgende groepen verwacht:

 • Professionals in architectuur en interieurontwerp
 • Elektrische planners en elektrische installateurs
 • Specialisten uit stadsplanning, planning en openbare verlichting
 • Specialisten in gemeentelijke verlichting
 • Specialisten uit de verlichtingsindustrie
 • Specialisten in facility management
 • Docenten en onderzoekers
 • Leuchtenherstellende
 • Lichtontwerp professionals
 • Light planners
 • student