– Voor alle hoveniers, tuin- en landschapsarchitecten organiseren we woensdag 10 april een zeer boeiende kennissessie over de kansen en risico’s bij het permanent verlichten van tuinen en parken. Dit fenomeen kan op omwonenden, gebruikers maar ook flora en fauna namelijk impact hebben.

Ellen de Vries en Koen Smits verzorgen van 10:00 tot 16:00 een vakkundige uiteenzetting van alle technische aspecten en perceptuele facetten van kunstmatig buitenlicht in de natuur. Beiden zijn lid van de Expertgroep Lichthinder van de Nederlandse Stichting van Verlichtingskunde. Na afloop beschik je over de juiste kaders voor een doeltreffend lichtplan.

Koen is een ervaren lichtontwerper met ruime kennis van lichttechniek, ontwerp van armaturen, het meten van lichthinder en het maken van lichtplannen voor binnen- en buitenruimten. Lichtkunstenaar en -ontwerper Ellen speelt al 30 jaar met allerlei vormen van kunstlicht. Zij benut kunstlicht als een poëtisch instrument waarmee ze een ruimte comfortabeler en toegankelijker maakt.

Wij wensen u een leerzame en verrijkende dag toe!

Meer info over het programma en aanmelden.