Licht op led is een nieuwe uitgave van de NSVV

De politiek ontwikkelt wetgeving die ervoor moet zorgen dat het energieverbruik daalt. Dit wordt gedaan door lichtbronnen te verbannen zoals de gloeilamp maar ook door stimuleringsmaatregelen zoals de ‘Energie Investerings Aftrek’ voor ondernemingen die in energiezuinige verlichting investeren. De Tweede Kamer nam op 8 november 2018 de motie ‘Van de Leden en Agnes Mulder’ aan waarin bedrijven worden verplicht vanaf 1 juli 2020 enkel nog ledverlichting te gebruiken.

Dit heeft consequenties. Het betekend een versnelde vervanging van bestaande armaturen naar de nieuwe dominerende ledtechnologie.
De NSVV constateert dat er veel vragen zijn bij eindgebruikers. Zeker omtrent de scepsis over de kwaliteit van ledverlichting maar ook de halve waarheden die in de markt de rond doen. Met dit boek geven  we een antwoord op de meest prangende en fundamentele vragen.

Na een korte introductie bespreken we wat licht eigenlijk is, hoe we kunstmatig licht opwekken, hoe ons oog werkt en de eigenschappen van licht. Daarnaast bekijken we de diverse aspecten die door de introductie van led specifieke aandacht behoeven.

Publicatie bestellen