De Daylight Award 2016 is weer van start gegaan. In september wordt de tweejaarlijkse prijs voor de vijfde keer toegekend aan de beste daglichtarchitectuur.  Vanaf 1 maart kunnen er projecten worden ingediend.

Stichting Living Daylights promoot een optimale toepassing van daglicht in de gebouwde omgeving en vindt dat daglicht altijd een essentieel en prikkelend onderdeel van architectuur, stedenbouw en landschap zou moeten vormen. Met de Daylight Award wil de stichting gerealiseerde projecten waarin het samenspel tussen architectuur en dag- en kunstlicht tot een vernieuwend en vitaliserend gebouwconcept heeft geleid onder de aandacht brengen.

Projecten kunnen in twee categorieën meedingen naar de prijs: Projecten vanaf 1.000 m2 en projecten kleiner dan 1.000 m2. De categorieën worden breed ingezet en kunnen zowel nieuwbouw, renovatie of transformatieprojecten betreffen van woningen, kantoorgebouwen, boerderijen, kerken, scholen, ziekenhuizen etc.

Op welke manier is daglicht als discipline meegenomen in het ontwerp? vormt het uitgangspunt van de jury in 2016. Alle ingediende projecten worden door een vakkundige jury beoordeeld en na een persoonlijk bezoek worden de uiteindelijke winnaars bepaald.

De Daylight Award is in 2008 voor het eerst uitgereikt en kent inmiddels zes winnaars en vele fascinerende nominaties. De Award is in het leven geroepen om alle betrokkenen te belonen voor de door hun getoonde daglichtambitie en anderen te inspireren met bijzondere voorbeelden van uitmuntende daglichtarchitectuur. In 2014 kwam als grote winnaar ROTTERDAM CS uit de bus, ontworpen door Team CS (West 8, Benthem Crouwel, MVSA).

De Daylight Award bestaat naast een wisseltrofee in de vorm van een kunstwerk uit de eer en een uitgebreide projectpresentatie op de community site en media-aandacht. Projecten kunnen tot 1 juni 2014 worden ingediend. De uitreiking vindt plaats in het najaar in een verrassend daglichtgebouw.
Kijk voor alle informatie, voorwaarden voor deelname en aanmelden van projecten op www.livingdaylights.nl/awards