Elektrisch licht in historische interieurs

Elektrisch licht in historische interieurs

Prijs: 0,-

De gloeilamp is al meer dan 130 jaar van groot belang voor de interieurverlichting maar daar is een einde aan gekomen. Door het verbod op de productie van gloeilampen moeten we andere lichtbronnen gaan gebruiken. Er zijn wel alternatieven maar die zijn niet in alle gevallen geschikt. Een historisch interieur bijvoorbeeld, vraagt om specifieke verlichting.
De Rijksgebouwendienst bezit een groot aantal monumenten. Wanneer het gebruik van gloeilampen daar noodzakelijkerwijs wordt afgebouwd, moeten er alternatieven zijn.
Deze publicatie is de weerslag van onderzoek en jarenlange ervaring. Het biedt inzicht in de bestaande mogelijkheden en laat zien welke opties er zijn. Zodat iedereen die betrokken is bij de instandhouding, exploitatie of bewoning van historische gebouwen, handvatt en heeft bij de keuze voor nieuwe vormen van verlichting.
Tegelijkertijd is deze publicatie gericht op de producenten van lichtbronnen. Onze bevindingen maken duidelijk welke specifieke eigenschappen lichtbronnen moeten hebben om optimaal toepasbaar te zijn in historische interieurs.

  • Jaar van publicatie 2011