Richtlijn verlichting voor de thuiswerkplek PDF

Richtlijn verlichting voor de thuiswerkplek PDF

Prijs: 54,45

NSVV ledenprijs € 36,30 inclusief 21% BTW. Let op: NSVV-leden dienen per factuur te bestellen, anders wordt de niet ledenprijs berekend! In deze Richtlijn worden alle voordelen aan gegeven die een op de thuiswerkplek afgestemde verlichting biedt en hoe deze te kunnen realiseren.

In 2019 werkten er volgens het Nederlansde CBS (Centraal Bureau voor de Statistiek) al bijna 4 op de 10 thuis. In België was dit volgens het Belgische statistiekbureau StatBel lager en bedroeg ongeveer 2 op de 10 personen. Door Covid-19 is thuiswerken nog veel meer toegenomen. Het is daarom belangrijk dat de werkplek voldoet aan de eisen die ook voor bijvoorbeeld kantoorgebouwen van toepassing zijn volgens de Arbeidsomstandighedenwet.
Lang niet iedereen die thuis werkt is op de hoogte van deze eisen en het is ook lang niet voor iedereen even duidelijk hoe hier aan kan worden voldaan.
Dit geldt met name voor de verlichting.
Het is daarom belangrijk om alle voordelen aan te geven die een op de thuiswerkplek afgestemde verlichting biedt en richtlijnen te bieden om deze te kunnen realiseren.

  • Jaar van uitgifte: 2022
  • Aantal pagina’s: 35