– “Welke verlichting moet ik hebben”

[LEUSDEN] Op het gebied van verlichting zijn er vele keuzes te maken zowel technisch als esthetisch. De Leusdense lichtontwerper en – kunstenaar Rienk Visser geeft alle opties weer in zijn boek Zicht op Licht in huis. Mariska Stehouwer

Visser kwam na de HTS elektrotechniek, waar vooral de verlichting zijn interesse had gewekt, terecht bij een technisch adviesbureau in Amersfoort. Hier was hij betrokken bij veel grote lichtprojecten in Nederland en kon hij zijn kennis delen in het door hem opgezette lichtatelier. Wat doet licht met kleuren? Welke schakel- en regelmogelijkheden zijn er? Het was allemaal te zien in zijn proefopstellingen. In 2007 en 2009 nam hij als lichtontwerper deel aan Lumineus Amersfoort waar hij onder andere de koepel bij de stad van Cahen in Amersfoort in het licht zette. Na deze lichtmanifestatie werd de koepel permanent verlicht.

Na zijn pensionering is Visser actief lid gebleven van de Nederlandse Stichting voor Verlichtingskunde (NSVV) waar hij onder andere deelneemt aan het Kernteam verlichting indoor. Deze stichting is zowel voor de professional als de consument een kenniscentrum op het gebied van verlichting. ,,Op dit moment ben ik twee artikelen aan het afronden over het gebruik van licht bij de thuiswerkplek waar we nu veel mee te maken hebben. Ook een thuiswerkplek moet namelijk voldoen aan de norm van de Arbowet.” Deze publicaties zijn binnenkort te vinden op de website van het kenniscentrum.

Meer informatie en/of bestellen via www.ledlichtinhuis.nl en via de Nederlandse Stichting voor Verlichtingskunde

Lees hier het gehele artikel.

Bron: Leusder Krant

Foto: Rienk hoopt met zijn boek dat mensen makkelijker de stap kunnen maken naar slimme verlichting