Op 15 juni vond voor de 1e maal hét NSVV Licht Congres INDOOR plaats bij Euretco in Hoevelaken. Een congres voor alle professionals en geïnteresseerden op het gebied van binnenverlichting.

Onder leiding van dagvoorzitter Aat Klompenhouwer verliepen de inspirerende lezingen goed volgens planning en hadden we een zeer geïnteresseerd publiek. Het Congres had ook een internationaal karakter met sprekers als  Nilgün  Olguntürk, Robert Müller en Alex Klein.

Een reactie van één van de bezoekers:
“Gisteren in Hoevelaken voor het eerst kennisgemaakt met NSVV. Zeer interessante en goede sprekers gehoord. Soms wel jammer dat een spreker maar een half uur heeft. Naar bijvoorbeeld Robert Müller had ik wel een uur willen luisteren en zijn voorbeelden willen zien.  Goed georganiseerd met ook nog eens een heerlijke lunch.
Bedankt voor deze mooie licht dag!”

Een onverwacht intermezzo kwam van de NEN, die het podium gebruikte om het eerste exemplaar van de nieuwe Nederlandse Norm  NEN 1891:2016 NL ‘Meten van Verlichtingsprestaties’* te overhandigen aan NSVV-voorzitter Rob Metz.
De herziening van de norm uit 1994 is mede tot stand gekomen door een werkgroep van de NSVV bestaande uit Rienk Visser, Paul Settels en John Knapen. Rob Metz greep de gelegenheid aan om zijn dank uit te spreken aan deze werkgroep en de NEN. Hij was zeer vereerd dat hij dit 1e exemplaar kreeg uitgereikt.

Met medewerking van het Kernteam Indoor werd het Daglichtmanifest voor het voetlicht gebracht. Met dit manifest wil de NSVV de bewustwording en het belang van daglicht verder onder de aandacht brengen.

Het gehele programma is na te lezen op de site van de Nederlandse Stichting voor Verlichtingskunde (NSVV), alwaar vanaf 21 juni ook de presentaties zijn te downloaden:
https://www.nsvv.nl/programma-nlci-2016/.