24
Jun
2015

De deelnemers aan deze cursus maken kennis met vier specifieke lichtapplicaties in de winkelverlichting en leren de specifieke basis vaardigheden en samenhangen van licht en verlichting binnen het ontwerpen van diverse winkels zoals supermarkten, kledingswinkels, slagers, bakker, apotheken en warenhuizen.

Doel van deze cursus is de deelnemers lichtinstallaties te laten ontwerpen voor de diverse winkelomgevingen, welke allemaal over specifieke kenmerken beschikken.

Inhoud
Applicatie verlichting in winkels en warenhuizen (entree, etalage, aandacht trekken, verlichtingssoorten, daglicht- en kunstlicht mogelijk combineren, verlichting in vitrines etc.)

Toelichting op toepasbare lichtbronnen, armaturen en besturingen. Selectie van inbouw- en opbouwarmaturen, verkleuring van producten door licht (etalage), voorkomen van spiegeling etalageruiten, Spelen met licht en schaduw in boetieks, spanningsrail en besturingen via deze rails, nood- en vluchtwegverlichting e.d.

Na het theoretische deel maakt u in DIALux evo 4 een ontwerp van een licht- en noodverlichtingsplan voor winkel, welke we dan klassikaal behandelen.