18
Apr
2019

Doelstelling:

In deze cursus leert u om te gaan met de lichtsoftware Dialux EVO, een in 2012 geĆÆntroduceerd programma wat gebruikt wordt voor het maken van lichtberekeningen. Om de lichtberekeningen goed te kunnen interpreteren behandelen we ook de basisbegrippen uit de verlichtingskunde. Na deze cursus bent u in staat de software te bedienen en een project compleet op te bouwen en uit te werken. We kijken naar het importeren van bestanden uit andere (CAD) software, tonen hoe de visualisatie mogelijkheden optimaal zijn te benutten en hoe er goede rapporten en fraaie presentaties zijn te maken.

Waarom deze cursus?

Bij het maken van een lichtadvies is het in veel situaties nodig een uitspraak te doen over het bedachte en gewenste resultaat. Door uw kennis van de software te vergroten kunt u uw voorstel beter motiveren aan uw opdrachtgever. Wanneer uw gegevens ingevoerd zijn is het eenvoudig om alternatieven te tonen zonder veel extra werk. Ook de professionele uitstraling richting opdrachtgever neemt toe zodat de commerciƫle kansen groeien.

Inhoud:

-EVO easy
-user interface
-instellingen
-importeren CAD
-tekenen gebouw
-cases interieur en exterieur
-gebruik van objecten
-toepassen van armaturen en lichtbronnen
-lichtberekeningen van A tot Z
-werken met kleuren
-materiaal en textures toepassen
-het plannen van licht-scenes
-plugins gebruiken
-groeperen van armaturen
-varianten in calculaties
-valse kleuren en isoluxlijnen
-documentatie voor de klant samenstellen
-tips en meer

Lessen:

De theorie wordt mondeling uitgelegd, ondersteund door veel praktijkvoorbeelden die geprojecteerd worden op een presentatiescherm. Er is volop ruimte voor discussie, de vaardigheden worden getraind en diverse praktijkvoorbeelden behandeld. Tijdens de cursus wordt door de deelnemer diverse cases individueel op de meegebrachte Windows laptop uitgewerkt en daarna collectief besproken.

Cursustijden: 9:00 tot 16:00
Prijs: ā‚¬ 295,- excl. BTW

Meer informatie en inschrijven