04
Apr
2016

Doelstelling:
In deze cursus leert u alle basiskennis die u nodig hebt om een goed lichtadvies te kunnen geven. Door deze kennis zult u een gemotiveerd voorstel aan uw klant of opdrachtgever kunnen leveren.

Waarom deze cursus?
Een lichtadvies gaat verder dan het kiezen van een armatuur op basis van de vormgeving. We dienen ons te verdiepen in de opdrachtgever, de taken, de gewenste sfeer en het budget. Daarnaast zijn er vele overwegingen betreffende de te verlichten ruimte, is het gebruik particulier of zakelijk en hebben we te maken met regelgeving. De opbouw van het lichtadvies wordt inzichtelijk gemaakt en de stappen die nodig zijn uitgebreid behandeld. De creatieve kant van een lichtplan wordt naast de verlichtingskundige kant door het uitvoeren van cases besproken. Na het volgen van deze cursus bent u in staat de klantwensen om te zetten in een onderscheidend lichtadvies.

Voor wie is deze cursus bestemd?
Voor detaillisten, interieurarchitecten, stylisten, adviseurs, ontwerpende ambtenaren, projectverlichters en lichtfabrikanten.

Inhoud:
-Wat is licht
-Licht en waarneming
-Basisbegrippen
-Kleur
-Lichtbronnen en armaturen
-Stappenplan voor een creatief lichtadvies
-Lichtberekeningen
-Cases; interieur, exterieur en daglicht

Lessen:
De opbouw is een combinatie van theorie, inspiratie en praktijk. Er is volop ruimte voor discussie en de adviesvaardigheden worden door cases verder getraind.

Verdere gegevens:
Cursusduur:
-één dag
Tijdstip:
-09.00 t/m 16.00
Locatie:
-Amersfoort
(deze cursus kan ook als maatwerk bij u op locatie worden uitgevoerd)
Investering:
-€ 295,- excl. BTW / inclusief syllabus, lunch en certificaat