11
Jan
2018

Doelstelling:
Het programma European Lighting Expert (ELE) biedt een traject om uw technische lichtkennis te laten toetsen en registreren. Deelnemers die het ELE traject succesvol doorlopen mogen de afkorting ELE achter hun naam gebruiken en geven zo aan over een gedegen en toepasbare kennis van de lichttechniek te beschikken.

Waarom de ELE?
De nationale lichtverenigingen van Nederland, Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland hebben dit programma gezamenlijk geïnitieerd en uitgewerkt. De achterliggende gedachte is om de markt een curriculum te bieden waarmee deelnemers kunnen aantonen over technische lichtkennis te beschikken. De opbouw bestaat uit 3 niveaus; weten, begrijpen en toepassen, dit gerelateerd aan diverse onderwerpen in de verlichtingskunde en lichttechniek. Het ELE geeft aan welke aspecten er getoetst gaan worden en houden toezicht op de kwaliteit en relevantie van dit opleidingstraject. De aanbieders van lichtonderwijs kunnen dit opleidingstraject in zijn geheel of in delen aanbieden.

Hoe bereidt u zich voor op het ELE examen?
De Lighting Design Academy biedt het volledige opleidingstraject aan en zal deelnemers optimaal voorbereiden op de examens. U kunt zich op twee manieren voorbereiden op het ELE examen:

-door het positief afronden van de opleiding Hogere Verlichtingstechniek HVT bent u optimaal voorbereid om aan het ELE examen deel te nemen. Kijk op de pagina van Hogere Verlichtingstechniek voor alle informatie >>

-of u hebt eerder een andere relevante lichtopleiding afgerond of zich de kennis eigen gemaakt en dan kunt u dit korte intensieve ELE traject volgen ter voorbereiding op het ELE examen.

Wie neemt het ELE examen af?
In ons land zal de NSVV de examens voor het ELE programma af gaan nemen. De NSVV is momenteel bezig hier een verdere invulling aan te geven en zal daar op hun website meer informatie over verstrekken. Het staat de deelnemers overigens vrij om ook bij de andere (buitenlandse) lichtverenigingen het examen af te leggen.

Het belangrijkste is dat u zich kunt onderscheiden doordat u uw kennis en ervaring zichtbaar kunt maken richting uw opdrachtgevers.

Vooropleiding:
Om het korte intensieve opleidingstraject goed te kunnen af ronden is er minimaal één van de volgende diploma’s of vergelijkbaar gewenst: HBO lichtontwerp of Hogere Verlichtingskunde. Leesvaardigheid in de Engelse taal is belangrijk omdat delen van het materiaal uitsluitend in het Engels beschikbaar zijn. De klassikale lessen worden in het Nederlands gegeven. U dient rekening te houden met het voorbereiden van lessen, dit zal tussen 4 tot 8 uur per week bedragen.

Inhoud:
– Zien en waarneming
– Materialisatie, lichtbronnen + armaturen
– Lichtadvies interieur
– Lichtadvies exterieur
– Toepassingen
– Toetsing + normen
– Elektrotechniek + lichtsturingen
– Gebruik, beheer, onderhoud en financiën
– Cases
– Proefexamens

Lesavonden Amersfoort:
-11 januari 2018
-18 januari 2018
-25 januari 2018
-1 februari 2018
-15 februari 2018

Lestijden
18:30 tot 21:30

Prijs
€ 950,- (Excl. BTW)

Meer informatie en inschrijven via: http://www.lightingdesignacademy.org/ele.html