06
Dec
2019

De achtergronden van het project
In 2000 is er in Zweden een groepje lichtontwerpers op zoek gegaan naar een locatie waar studenten en professionals in een echte omgeving met licht en verlichting konden werken. Deze eerste aanzet is een jaarlijkse traditie geworden en het evenement Lights in Alingsas wordt dit jaar voor de 20e maal georganiseerd. Berry van Egten van BERLUX lighting design is één van de workshop leiders geweest en is nog altijd sterk betrokken bij het evenement. Daarom nu de eerste editie van Lights in Blokzijl waar we de support hebben van onze collega’s in Zweden. Ook wordt Lights in Blokzijl erkend door de IALD (International Association of Lighting Designers) als een internationaal evenement wat betekent dat het gepromoot wordt op mondiale kalender met lichtevenementen.

Van idee naar realisatie in 6 dagen
De workshop leert de deelnemers theoretische en praktische vaardigheden in lichtontwerp. Het belangrijkste doel is dat een professionele lichtontwerper de deelnemers begeleid en inspireert door het gehele lichtontwerpproces. De workshop duurt 6 dagen en wordt ondersteund door de IALD, educatieve instellingen en vele partners. Van uit de lichtfabrikanten worden de meest moderne armaturen, lichtbronnen en lichtregelapparatuur voor de workshop ter beschikking gesteld.

De workshopweek begint op vrijdag 6 december 2019 om 09.00 en eindigt op donderdag 12 december om 13.00. Alle deelnemers dienen de gehele workshop aanwezig te zijn.
Internationale deelnemers raden we aan op donderdag 5 december te arriveren om er zeker van te zijn tijdig aanwezig te zijn op de eerste bijeenkomst om vrijdag 6 december. De workshop start met 2 dagen met seminars + praktijktesten en deze worden gegeven door lighting designers, docenten en industrie specialisten. Het doel is om verdieping te verkrijgen in het theoretische en conceptuele deel van het lichtontwerpproces. Naast theorie zijn er praktische sessies, ook tijdens de avonden.
Een inschrijving is bindend. Annulering is alleen mogelijk wanneer de deelnemer kan aantonen dat er een gebeurtenis heeft plaatsgevonden buiten de schuld van de deelnemer. Restitutie zal tot maximaal 2 maanden voor de start van de workshop 75% bedragen. Indien korter dan 2 maanden vindt er geen restitutie meer plaats. Het aantal deelnemers voor de 6 workshops zijn 60 deelnemers (10 per workshop) en de ervaring leert dat er niet tot het laatste moment gewacht dient te worden met inschrijven. Na inschrijving wordt een bevestiging en factuur verzonden, deze factuur dient voorafgaande aan deelname volledig te zijn voldaan. Gezien de onregelmatige werkuren tijdens de workshop is het essentieel om tijdens de workshop in Blokzijl te verblijven. Praktische informatie over verblijfsmogelijkheden wordt gelijktijdig met de factuur verzonden.
Zijn er vragen neem dan contact op met info@lightsinblokzijl.nl of bel met +31 (0)527-20 55 70

Workshop prijs: € 750,- (excl btw)
Inbegrepen in de workshop prijs:
Dag 1 t/m 5; lunch en diner
Dag 6; lunch, congres, opening, buffet diner + “get together party”
Dag 7; lunch
Tevens inbegrepen: citymap, jas en toegangskaart congres.