09
Mar
2023

We spreken al enige tijd over slimme verlichting in gebouwen, maar wat verstaan we daar nu precies onder? Hoe moet dit worden aangestuurd?  Welke technieken heb je daar voor nodig/zijn er?  Is verlichting het centrale element in het slimme gebouw? Is datacollectie het toverwoord? En welke gegevens mag je wel of niet vastleggen zonder de privacy van je medewerkers te ondermijnen om te komen tot een optimale lichtsturing?

Om deze vragen te kunnen beantwoorden organiseert de NSVV een Inspiratietafel IoT onder leiding van Adrie van Duijne, waarin we samen met een aantal experts en u de discussie willen aangaan hoe en of verlichting kan bijdragen aan een slim gebouw en van invloed is op de kwaliteit van de verlichting.

Programma

13:30    Inloop

13:45     Welkom door John de Joode (NSVV)

13:50     Welkom door Kees Cleton (Helvar)
Een korte introductie over wat Helvar is en doet

14:00    Beyond Lighting door Guy Roels (Helvar)

Wij geloven dat gebouwen zich voortdurend  moeten aanpassen voor het optimale welzijn en comfort van de gebruikers. Van een klaslokaal tot een operatiekwartier, elke ruimte moet optimaal functioneren om de best mogelijke werkcondities te garanderen. Deze Intelligente  en energiebesparende verlichtingsoplossingen maken gebruik van IoT om een flexibel, innovatief en duurzaam gebouw te ontwerpen voor de komende generaties.

14:20   Discussie

14:30   “De juiste kleur wit” door Gé Hulsmans (Summa)

De kleur wit kent vele variaties en is, wat verlichting betreft, niet zo gemakkelijk te creëren en te beheren. Summa heeft een methode ontwikkeld om een controleerbaar witpunt te leveren, via een nieuw draadloos verlichting controle platform. Het omvat ‘colour-white-management’ software. Het maakt de keuze van elke kleur wit uit een specifieke wit-kleurenwolk mogelijk; met andere woorden, er kan een exact kleurpunt worden gekozen en gecreëerd. Zelfs nadat de armatuur is geïnstalleerd!

14:50   Discussie

15:00   De gebruiker centraal. Hoe zorgen we ervoor dat het gebouw zich aanpast aan de
gebruiker en niet andersom?
door Han Bak (Mymesh)

Smart Buildings is tegenwoordig wat iedereen wil hebben. Maar wat is een smart building eigenlijk? Wat maakt een gebouw smart en hoe zorg je ervoor dat de dynamiek tussen duurzaamheid en comfort in het voordeel van de gebruiker beslecht wordt. Welke rol speelt de verlichting daarbij? U krijgt inzicht in hetgeen mogelijk is met de techniek van vandaag.

15:20   Discussie

15:30   AVG, weg ermee?  Door Jerry Kleisen van De Situatie Meester

Heeft u “niets te verbergen?” Weet u waar de grens ligt tussen data verzamelen en het verwerken van persoonsgegevens? Welke risico’s loopt u?  U krijgt concrete tips van Jerry vanuit juridisch perspectief.

15:50    Discussie

16:00   Afsluiting en napraten onder het genot van een hapje/drankje

Deelname is gratis. Aanmelden is verplicht!

Je kunt  je aanmelden door een mail met je contactgegevens te sturen naar: info@nsvv.nl