26
Mar
2015

De timing zit goed voor duurzame verlichting. Alle puzzelstukken vallen netjes in elkaar. Led is doorgegroeid tot een mature lichttechnologie, oled komt steeds meer in beeld en lichtregelsystemen hebben hun nut bewezen om te besparen. Ook het optimaal gebruik van daglicht is doorgedrongen dankzij de koppeling met sensoren en controllers. Extra functionaliteiten rond monitoring, arbeidshygiëne, toegankelijkheid, veiligheid, commissioning, zorg, datatransfer, communicatie, onderhoud en nog veel meer kunnen toegevoegd worden aan onze verlichtingsinstallaties. Het Internet of Things (IoT) zal daarbij de poort vormen en aanleiding geven tot een nog slimmere en nog meer op mensen gerichte verlichting. Met het ‘International jaar van het licht 2015’ start dus in elk geval een nieuw tijdperk voor verlichting. Deze promotiedag duurzame verlichting 2015 werd internationaal binnen het IYL2015 aangekondigd als “Sustainable Lighting in Flanders 2015”.

Deze innovatieve thema’s zullen één voor één aan bod komen tijdens het seminargedeelte van dit lichtevenement, zowel voor toepassingen binnen onze gebouwen als voor toepassingen op het openbare terrein. De standhouders op de technologiebeurs zullen u daarbij kunnen informeren rond de toepasselijke producten, projecten en processen.

Reserveer 26 maart in uw agenda en breng een bezoek aan de 9de editie van de ‘Promotiedag Duurzame Verlichting’. Regie en coördinatie zijn opnieuw in handen van de partners Energik vzw en Groen Licht Vlaanderen (Laboratorium voor Lichttechnologie van KU Leuven Technologiecampus Gent). Het evenement past binnen het IWT project Groen Licht Vlaanderen 2020, de verlichtingssector in transitie. De projectuitvoerders zullen u hierover te woord kunnen staan. De deelnemende standhouders maken deel uit van het Vlaams Innovatie Samenwerkingsverband – Consortium Groen Licht Vlaanderen of zijn lid bij Energik vzw.

Meer info via:
http://www.lichttechnologie.be/nl/dienstverlening/projecten-groen-licht-vlaanderen/promotiedag

Planning en detail van de lezingen staan in desbetreffende rubrieken