15
Mar
2022

Nu het er naar uitziet dat thuiswerken een blijvertje wordt, is het belangrijk om meer aandacht te schenken aan de verlichting van de thuiswerkplek. Inmiddels worden er al tal van adviezen gegeven over ergonomische aspecten met betrekking tot zithoogte, bureauhoogte, werk­houding en het regelmatig bewegen. Gebeurt dit niet dan liggen RSI, rug-, nek- en schouderklachten op de loer. Ook belangrijk is een goede ventilatie. Een prettige ruimtetemperatuur is bijna een vanzelfsprekendheid. In aanvulling daarop kunnen planten ook een positieve bijdrage leveren aan het klimaat van de ruimte.

Uiteraard zijn goede verlichtingscondities ook zeer belangrijk voor het (langdurig) uitvoeren van de werkzaamheden. Deze leiden tot minder kans op vermoeidheid en dragen ook bij aan de positieve ervaring en de gezondheid. Daarom moeten deze condities ook voldoen aan de regelgeving voor arbeidsomstandigheden.

Aan de hand van de 10 tips voor de thuiswerkplek (gratis download), geven Catherine Lootens (Groenlicht Vlaanderen), Jan van Riel (IBE/BIV) en Juliëtte van Duijnhoven (NSVV/TU/e) u nadere uitleg hoe uw werkplek nog beter verlicht kan worden.

Je kunt je aanmelden door een mail te sturen naar info@nsvv.nl