18
May
2018

Doelstelling:

Tijdens deze workshop leert u de begrippen en inzichten die nodig zijn om goede keuzes te maken voor wanneer u zich bezig houdt met het ontwerpen van lichtplannen. Door deze kennis bent u een sterkere gesprekspartner en kunt u efficiënter communiceren met opdrachtgevers en andere relevante partijen.

Waarom deze workshop?

Een gedegen lichtadvies heeft vele onderdelen en wanneer we met het ontwerp bezig zijn is het belangrijk meer te weten over de elektrotechnische kant van het lichtplan. Hoe wordt de lichtinstallatie aangelegd? Welke armaturen kan ik toepassen? Welke invloed hebben mijn keuzes op de rest van het systeem? Kan alles dimmen en schakelen? Al deze vragen vereisen een zekere basiskennis van de elektrotechniek. Tijdens deze workshop worden deze vraagstukken helder en in begrijpelijke taal aangeboden en we trainen een aantal praktijkcases. Na het volgen van deze workshop bent u in staat een lichtplan ook elektrotechnisch te beoordelen.

Inhoud:
-Samenhang basisbegrippen
-Blindstroom
-Elektromagnetische invloeden
-Lichtregelapparatuur basis principes
-Dimmen en schakelen van licht o.a. bij leds
-Ontwerpen van lichtinstallaties
-Intoductie regelgeving en normen
-Cases en tips

Lessen:

De opbouw is een combinatie van theorie, inspiratie en praktijk. Er is volop ruimte voor discussie en de adviesvaardigheden worden door cases verder getraind.