– Na de succesvolle congressen tijdens de evenementen Future Lighting in 2022 en 2023, organiseren NSVV, IBE-BIV en Groenlicht Vlaanderen op 20 en 21 november 2024 wederom het conferentie deel van Future Lighting 2024.

Het thema van het congres luidt: “Light beyond led”.

Door het toepassen van led kan met veel minder elektrische energie een gelijkwaardig lichtniveau worden gerealiseerd dan met de conventionele lichtbronnen. Dat is alom bekend. Maar daar houdt het niet bij op. Licht is veel meer dan dat. Het heeft invloed op de omgeving, de gebruiker, het welzijn van mensen. Maar ook op de leefomgeving, de biodiversiteit, de flora en fauna. Met licht kan de gezondheid worden beïnvloed. De ruimte zowel binnen als buiten worden verfraaid of beter worden benut.

Nieuwe technieken scheppen nieuwe mogelijkheden. Kunstmatige Intelligentie (AI), circulariteit, connectiviteit zijn begrippen die stap voor stap hun intrede doen in ons dagelijks leven, ook in de verlichting.

Als je over een van deze onderwerpen iets kunt vertellen dat voor gebruikers, ontwerpers, installateurs, adviseurs, fabrikanten/leveranciers en vele andere lichtprofessionals interessant kan zijn, nodigen wij je graag uit dit te presenteren tijdens het congres. Dit hoeft zich niet te beperken tot de techniek. Ook nieuwe inzichten, wetenschappen, onderzoeken of de invloed van het licht of de toepassing daarvan, zijn voor iedereen die zich maar enigszins bezig houdt met licht interessant.

Je aanmelding voor een presentatie, bestaande uit een titel en een korte inhoudsbeschrijving ontvangen wij graag voor 31 mei 2024 in onze postbus info@nsvv.nl onder vermelding van FL2024.

Er is ruimte voor 14 presentaties van 30 minuten, verdeeld over 2 dagen. Eind juni wordt het programma samengesteld uit de ingezonden bijdragen.

Wij zien jullie presentaties met belangstelling tegemoet.