– CIE TC 3-62 zal een evaluatie maken van regionale daglichtvereisten om de haalbaarheid van wereldwijde harmonisatie te beoordelen. De TC wordt voorgezeten door Prof. Yuki Akizuki, Japan.

Het werkterrein van de Technische Commissie is: Natuurrampen zoals aardbevingen, tyfoons, zware regenval en zware sneeuwval treffen elk jaar de wereld. Milieuveranderingen als gevolg van klimaatverandering hebben de frequentie van natuurrampen verhoogd.

Noodverlichting in gebouwen voor stroomuitval of evacuatie bij brand wordt geregeld door de bouwvoorschriften van elk land en gestandaardiseerd door ISO/CIE.

Buitenverlichting voor grootschalige rampen is daarentegen niet gestandaardiseerd. Rampen verschillen qua oorzaken en omvang. De vereiste rampenbestrijding verschilt afhankelijk van de omvang van de schade, d.w.z. een lokale of een grootschalige ramp.

Als u belangstelling hebt voor en expertise heeft in het onderwerp van deze TC, kunt u zich aanmelden voor deelname aan het TC door uw ingevulde lidmaatschaps- en auteursrechtformulieren te sturen naar het Centraal Bureau van de CIE, ciecb@cie.co.at.

De aanvraag- en auteursrechtenformulieren en andere informatie over deelname aan technische werkzaamheden van de CIE zijn hier te vinden.