– Aat studeerde verlichtingskunde aan de universiteit van Berlijn. Meer dan veertig jaar geleden begon hij de bekende Nederlandse lichtfirma Industrielicht. Interessant feit is dat de firma zich niet beperkte tot de puur functionele verlichting maar zich ook etaleerde als expert op esthetische en decoratieve verlichting.
Met duidelijk veel plezier gaf Aat dan ook zeer boeiende lezingen op dat gebied, in Nederland maar ook daarbuiten, waarbij hij bij zijn presentaties niet alleen lichtbeelden maar ook muziek gebruikte. Niet verwonderlijk dat hij na zijn pensionering een enthousiaste en actieve voorzitter werd van de “Vereniging Vrienden van het Lied” die onder andere huisconcerten organiseert.

In 1993 zette Aat samen met Wout van Bommel en de directie van ROC Utrecht de lichtcursus MVT (Middelbare Verlichtingstechniek) en kort daarna de lichtcursus HVK  (Hogere Verlichtingskunde) op. Aan deze cursussen gaf Aat ruim 20 jaar gepassioneerd les.

Meer dan 45 jaar was Aat betrokken bij de NSVV. Zo had hij zitting in 6 commissies en was daarnaast een van de oprichters van de toenmalige commissie Lichthinder. Ook was hij behulpzaam bij het organiseren van een aantal belangrijke congressen: de Duitstalige lichtcongressen in Rotterdam, Maastricht en Eurolux in Amsterdam. In 2015 en 2016 trad Aat met veel elan op als dagvoorzitter van de NSVV Lichtcongressen. De laatste jaren was hij voorzitter van het kernteam Marketing. Bij zijn afscheid daarvan in 2018 werd hij door dit Kernteam voorgedragen voor lid van verdienste wat op 12 juli 2018 werd gehonoreerd. Zie foto.

De lichtwereld zal hem missen, niet alleen vanwege zijn grote lichtkennis die hij zo graag deelde maar ook omdat hij zo’n fijn, geïnteresseerd en enthousiast mens was.

Wij wensen zijn vrouw en (klein)kinderen veel sterkte toe.
Dat alle mooie herinneringen levend mogen blijven.