Licht, we staan er weinig bij stil. Toch bepaalt het sterk wat we waarnemen en hoe we ons voelen. Openbare verlichting is bedoeld om de verkeersveiligheid, sociale veiligheid en leefbaarheid te verbeteren.

Arthur Noordhoek "Burgers willen zich buiten veilig en prettig voelen. Slimme lichtinstallaties dragen daar aan bij. De rol van het kernteam Outdoor is o.a. om te zorgen voor bruikbare richtlijnen voor o.a. ontwerpers, gemeentes en sportverenigingen. Zodat we overal goede, duurzame en inspirerende verlichting om ons heen zien!"Arthur Noordhoek - Voorzitter Kernteam Outdoor

 

Wat doen wij?
Het kernteam Outdoor maakt o.a. aanbevelingen en richtlijnen voor een veilige, duurzame én betaalbare inrichting van de openbare ruimte.  Wij werken veel samen met externe professionals zoals de NEN en zetten Europese normen om naar bruikbare en leesbare publicaties voor in Nederland. In de publicatie “lichthinder” bijvoorbeeld, krijgen lichtontwerpers meer inzicht in de grenswaarden van hun ontwerp. Ook doen we onderzoek en organiseren we workshops en congressen op het gebied van buitenverlichting.

 

Wie zijn we?

Arthur Noordhoek (voorzitter) Geertje Hazenberg (secretaris) Aad de Winter
Rob Trieling Toine Adams Jan-Willem de Boer
André Bakker Dennis Driessen Maurice Donners
Roger van Ratingen Roland van Joolen Bas Hooijer