– In Nederland staan we er niet vaak bij stil, maar we zijn een uniek fietsland. We hebben nog maar amper leren lopen en de eerste fiets staat al in de gang. De Verenigde Naties zijn van mening dat het overal in de wereld goed is om meer te fietsen en heeft daarom 3 juni uitgeroepen tot World Bicycle Day.

Nederland fietsland

  • In Nederland zijn meer fietsen (23 miljoen) dan inwoners
  • Tijdens de spits zijn er meer fietsers dan auto’s op de weg
  • We fietsen samen meer dan 15 miljard kilometer per jaar

Vraagstukken

De infrastructuur in Nederland leent zich perfect voor de fietser en met de opkomst van de e-bike leggen we steeds meer kilometers af. We fietsen gemiddeld 888 kilometer per persoon per jaar over zo’n 35.000 kilometer aan fietspaden. Dat maakt licht op het fietspad en veiligheid van de fietsers onderdeel van de vraagstukken rondom openbare verlichting. Alleen al in de eerste maanden van dit jaar bogen bedrijven, overheden en burgers zich over vraagstukken en oplossingen. Een willekeurige greep uit de berichtgeving:

Heeft u vragen over de verlichting van fietspaden? Neem dan eens contact op met onze Kernteam Outdoor of vind een lichtprofessional die volgens de Gedragscode Lichtberekeningen werkt.