– De NEN-EN 12464-1:2021, dé norm voor verlichting van werkplekken binnen, is voor velen in de lichtbranche een bekend handvat daar waar het gaat om het opstellen van lichtplannen en de eisen qua lichtkwaliteit die er aan de diverse werktaken gesteld worden. Wat echter nog niet iedereen weet is dat deze Europese norm sinds augustus 2021 na een grondige revisie hernieuwd is uitgegeven.

Met de transitie naar led is er in de norm meer focus gekomen op enkele nieuwe kwaliteitsparameters, die in de voorgaande versie van 2011 ook al wel beschreven stonden. Die zijn nu ook daadwerkelijk als aanvullende eisen opgenomen in de herziene norm. Het blijkt dat menigeen nog niet altijd goed raad weet met deze “nieuwe” aandachtspunten.

Enquête gebruik NEN-EN 12464-1

In 2022 heeft het Kernteam Indoor van de NSVV een enquête uitgezet om te toetsen hoe de bekendheid met de nieuwe norm was en hoe lichtprofessionals praktisch omgaan met de herziene norm. Graag deelt het Kernteam Indoor onder leiding van Juliette van Duijnhoven de uitkomsten van deze enquête met u; het blijkt dat er wel wat vraagstukken spelen bij de lichtprofessionals…..

  • Wie bepaalt nu concreet wat het benodigde lichtniveau moet zijn met de keuze tussen de “required value” en de “modified value”?
  • Hoe gaan we praktisch gezien om met het meten en toetsen na oplevering?
Deel uw praktische ervaring

Wij zijn van mening dat het waardevol is om praktische ervaring bij het opstellen van een lichtplan volgens de herziene norm als voorbeeld te laten dienen, en daarbij de nog openstaande vragen, meningen betreffende de norm (goede en minder goede punten) en ideeën met elkaar in een open discussie de revue te  laten passeren.

Om die reden bieden we deelnemers dan ook de kans om in een korte pitch van circa 10 minuten een door de deelnemer opgesteld lichtplan te presenteren waarbij de deelnemer uitlegt hoe er met de nieuwe norm omgegaan is en welke keuzes daarbij zijn gemaakt.

Het doel is om 3 pitches het podium te geven en als voorbeeld te laten dienen tijdens deze kennissessie.

Wilt u uw lichtplan onder de aandacht te brengen tijdens deze kennissessie, stuur ons dan een reactie met een korte toelichting zodat wij een keuze kunnen maken tussen de partijen die hier graag actief aan mee willen werken.

We zien dan ook met grote belangstelling uw gewaardeerde reactie tegemoet.

Locatie

Signify
High Tech Campus 48
5656 AW  EINDHOVEN

Signify biedt belangstellenden een rondleiding aan met gids door het Light Application Center (LAC). Deze rondleiding start om 10:00. U dient zich hiervoor uiterlijk 17 maart aan te melden.
Deze rondleiding is helaas volgeboekt!!

Programma 5 april 2023

13:00 – 13:30             inloop met koffie/thee
13:30 – 14:00             introductie  Kernteam Indoor en presentatie uitkomsten enquête
14:00 – 14:10             1e pitch lichtplan
14:10 – 14:20             discussie
14:20 – 14:30             2e pitch lichtplan
14:30 – 14:40             discussie
14:40 – 14:50             3e pitch lichtplan
14:50 – 15:00             discussie
15:00 – 16:00             open discussie met Adrie de Vries (CEN expert)  en Rienk Visser (auteur van de                                              Toelichting NEN-EN-12464-1) rondom diverse vraagstukken
16:00 – 16:30             afsluiting en gelegenheid tot napraten onder het genot van een hapje/drankje

Er is een zaalcapaciteit voor 50 personen, dus schrijf snel in!

Deelname voor NSVV-leden is gratis. Bent u geen lid dan betaalt u € 125,-

Bij deelname krijgt u een certificaat toegestuurd met maximaal 3 kennislichtpunten.

Wij verwelkomen u graag op 5 april.

Je kunt je hier aanmelden.