- Op 26 januari 2017 organiseren we weer ons jaarlijkse NSVV Lichtcongres Outdoor. Dit jaar hebben we het thema: "Richting in verlichting". De NSVV nodigt lichtprofessionals van harte uit om kennis te delen. Richting in verlichting belooft een veelzijdige dag te worden, waarop deelnemers zelf een hele belangrijke rol spelen.

Nieuwe richtlijnen

Tijdens het congres worden twee nieuwe richtlijnen gepresenteerd: De Praktijkrichtlijn voor Openbare Verlichting (NPR 13201) en de nieuwe Tunnelrichtlijn. Verder informeren we de bezoekers over (internationale) ontwikkelingen op het gebied van verlichting in de openbare ruimte.

Interactieve sessies

Een belangrijk deel van de dag zijn bezoekers zelf actief bezig. Actuele thema’s passeren de revue in interactieve sessies. Die vinden plaats op de bedrijvenmarkt, in kleine groepjes, te midden van de standhouders. Er is aandacht voor onder andere nieuwe richtlijnen, parkeerterreinen, sportveldverlichting, de lichtberekeningsgedragscode, minder licht/licht beleving, European Lighting Expert (ELE), lichthinder en illuminatie.

Enkele onderwerpen zijn bedoeld om meningen en ideeën van professionals te verzamelen, waarmee de NSVV nieuwe aanbevelingen en richtlijnen kan opstellen die aansluiten bij de belangstelling en de wensen van de Nederlandse Outdoor verlichtingsmarkt.

Programma

   9:45   Welkom door dagvoorzitter Arthur Noordhoek
 Rob Metz over de NSVV