Heeft u iets met licht in de openbare ruimte? Kom dan ook op 15 november naar de derde editie van het Openbare Verlichting Congres Ruimte en Licht in Kasteel de Vanenburg te Putten. Hét kennisevenement van het jaar boordevol nieuwe inzichten, discussie, succesvolle en minder succesvolle praktijkcasussen en meer, veel meer. Georganiseerd door NSVV, OVLNL en Ruimte en Licht.

Op 15 november ontmoet u collega’s uit alle licht-discplines om kennis te delen, discussies te voeren, bij te praten en meer. Het programma begint met de inloop om negen uur en eindigt met de netwerkborrel vanaf half vijf. Met optioneel een vervolg naar GLOW in Eindhoven.

Bestuurders, beleidsmakers, beheerders, ontwerpers, stedenbouwers en andere geïnteresseerden komen bij elkaar om kennis te delen, bij te praten over het vak, afspraken te maken voor de toekomst, nieuwe mensen te ontmoeten én uiteraard een mooie dag te hebben met (on)bekenden uit het vak.

Omgevingsgericht ontwerpen
Het congres biedt u uiteraard een update van de belangrijkste ontwikkelingen in uw vak. Daarnaast wordt specifiek ingezoomd op het thema omgevingsgericht ontwerpen van openbare verlichting. Niet de techniek, de richtlijnen, of esthetica maar de mens – het welbevinden, de beleving van de gebruiker van de openbare ruimte – komt in deze benadering centraal te staan.

Een gevolg van deze verschuiving  is dat andere gemeentelijke diensten, maar ook ontwerpdisciplines (landschaps/architecten, stedenbouwkundigen), stadmakers, burgers, gedragspsychologen, en centrummanagers mee gaan praten over lichtplannen. En naast kennis worden ook vaardigheden op het gebied van samenwerken, het opzetten van participatietrajecten en dergelijke steeds belangrijker.

Samen aan de slag
Het congres signaleert deze verschuiving, geeft aan wat dit gaat betekenen voor het OVL vakgebied – en wat de meerwaarde/inbreng is van externe disciplines.

Aan de hand van oplossingen, tools en voorbeeldprojecten zet het congres lijnen uit om deze omslag naar de OVL praktijk te vertalen. De vele facetten van licht in de openbare ruimte passeren de revue. Doel is tevens om interactie op gang te brengen tussen de verschillende disciplines die betrokken zijn in omgevingsgericht ontwerpen van OVL door de ontmoeting te stimuleren van OVL en andere vakgebieden die relevant gaan worden in het OVL traject.

Doet u ook mee?
Wilt u zich een dag lang onderdompelen in de vele facetten die licht biedt? Reserveer dan vandaag nog een van de beschikbare plaatsen 

Busreis naar GLOW
Eindhoven staat voor de 12e keer in het teken van lichtkunstfestival GLOW. Zo’n veertig kunstenaars bieden met lichtinstallaties en lichtprojecties de toeschouwers een verrassend nieuwe kijk op de stad. Deze lichtkunstprojecten zijn met elkaar verbonden middels een looproute. Op GLOW Next komen experimenten aan bod in nieuwe projecten die voor het eerst het licht zien. Eindhoven is een pioniersstad en kweekvijver voor talent op creatief, kunstzinnig en technisch gebied en GLOW Next laat dat zien.

Aan het eind van de middag vertrekt er een bus(sen) naar GLOW. Dit is optioneel (en gratis) voor bezoekers. We vertrekken vanaf Kasteel de Vanenburg in Putten, eten in de bus, laten ons rondleiden door deskundige gidsen en vertrekken samen met de bus terug naar de congreslocatie (of u vertrekt met eigen vervoer vanuit Eindhoven).