10 tips voor verlichting van de thuiswerkplek PDF

10 tips voor verlichting van de thuiswerkplek PDF

Prijs: 0,-

gratis download

Wanneer er thuis langdurig wordt gewerkt is het echter belangrijk dat ook de werkplek hier voldoet aan de regelgeving voor Arbeidsomstandigheden . Deze is met name bedoeld voor werknemers in gebouwen die van de opdrachtgever zijn of hierdoor worden gehuurd, maar deze geldt net zo goed voor het thuiswerken.

Inmiddels worden er al tal van adviezen gegeven over ergonomische aspecten met betrekking tot stoel, bureauhoogte, werkhouding en het regelmatig bewegen. Gebeurt dit niet dan liggen RSI, rug-, nek- en schouderklachten op de loer. Ook belangrijk is een goede ventilatie. Een prettige ruimtetemperatuur is bijna een vanzelfsprekendheid. In aanvulling daarop kunnen planten ook een positieve bijdrage leveren aan het klimaat van de ruimte en het welbevinden van de mens.

Uiteraard zijn ook goede verlichtingscondities belangrijk voor het langdurige uitvoeren van de werkzaamheden. Dit leidt tot minder kans op vermoeidheid en draagt ook bij aan het welbevinden en de gezondheid van de mens. In deze publicatie zijn 10 tips opgenomen voor de verlichting van de thuiswerkplek.

We zijn inmiddels ook bezig om over het verlichten van de thuiswerkplek een uitgebreide richtlijn te maken, die in september 2021 zal verschijnen.

  • Jaar van uitgifte: 2021