Licht vernieuwen naar led. Wat moet je weten?  PDF

Licht vernieuwen naar led. Wat moet je weten? PDF

Prijs: 19,95

NSVV-ledenprijs: € 12,50 excl BTW Let op: NSVV-leden dienen per factuur te bestellen, anders wordt de niet ledenprijs berekend!

Sinds de introductie van led zijn er oplossingen bedacht om bestaande armaturen om te bouwen naar led. De logica is simpel, waarom een bestaand toestel weggooien als de meeste componenten nog prima zijn. De bestaande lamptechnologie is verouderd en met de led valt er een besparing te halen.
Een retrofit oplossing kan dan een oplossing zijn. Binnenkort worden een aantal lichtbronnen bovendien verboden in Europa omwille van hun te lage energie-efficiëntie en te grote milieu-impact zodat renoveren zich opdringt.

De publicatie is als volgt opgebouwd:

Hoofdstuk 1 is de inleiding en legt uit wat retrofit is en waarom het toepassen van retrofit een overweging kan zijn.

Hoofdstuk 2 en 3 leggen de verschillende vormen van retrofitting verder uit.

Hoofdstuk 4, 5 en 6 gaan in detail in op de overwegingen om retrofit toe te passen. Hierin komen ook de achtergronden en de specifieke aandachtspunten van de toepassingen aan bod. Dit veelal meer technische verhaal is bedoeld voor mensen die wat meer van de techniek achter retrofitting willen weten.

In hoofdstuk 7 worden praktijkvoorbeelden behandeld die een directe relatie met de praktijk hebben en zijn bedoeld om de verschillende mogelijkheden te duiden en een goede overweging voor elke methode mogelijk te maken.

Hoofdstuk 8 bevat een verklarende woordenlijst en definities van de gebruikte terminologie.

In de bijlage vindt de lezer een leidraad voor de ‘installateur als fabrikant’ om een overweging te kunnen maken welke oplossing het best ontwikkeld kan worden, welke complicaties daarbij komen kijken en waar je bij welke oplossing rekening mee moet houden.

 

 

  • Jaar van uitgifte: 2021
  • Aantal pagina’s: 32
  • ISBN nr: 978-90-824357-5-7