Life needs light

Sparckel is een jong en innovatief bedrijf dat succesvol het eerste plug & play biodynamisch daglicht ter wereld heeft bedacht, ontwikkeld, produceert en in de markt zet volgens Maarten Voorhuis, CEO & founder van dit nieuwe bedrijf dat is gehuisvest op Hight Tech Campus 10 in Eindhoven.

Missie
De missie is om mensen te helpen met de gezonde aspecten van licht. Door ons bioritme te ondersteunen, is dementie af te remmen, gaat depressie omlaag, slapen we beter, neemt onze werk concentratie & motivatie toe, en geniet je lang van een gezonder leven thuis.

Uniek
Wat Sparckel uniek maakt is dat het simpel te gebruiken is in bestaande situaties. Alle benodigde intelligentie zit plug & play al in het armatuur om daarmee een zonsopkomst, heldere hemel en zonsondergang te kunnen nabootsen. Daarbij maken we effectief veel licht met zo’n 1.000 lux verticaal op ons menselijk oog. Slechts de stekker hoeft in het stopcontact en je bent klaar voor je gezond licht ervaring. Het lentegevoel kun je nu het hele jaar door vasthouden. Daar word je toch blij van?!

Voldoening
Wat gaaf is dat licht zoveel impact heeft op de kwaliteit van leven. Deze positieve boodschap is vaak nog onbekend, ofwel mensen zijn unaware. Leuk om mensen hiervan bewust te maken.

Onafhankelijk onderzoek bevestigd tweemaal de werking van ons licht bij dementie via betere stemming, gedrag en slaap.

Mooi is ook de terugkoppeling van onze klanten: mensen in de zorg herkennen dat ernstige gedragsproblemen verdwijnen met de inzet van Sparckel, dat verbale onrust afneemt, dat de sombere stemming weggaat en dat dus lichttherapie niet meer nodig is. Daarbij zijn zorg cliënten vriendelijker, energieker en slapen beter. Dat is ook waardevol voor het medisch verzorgend personeel. Die worden minder belast.

In de werk toepassing herkennen onze klanten dat ze minder last hebben van een lunchdip, ze leven op met het Sparckel licht, voelen zich beter en hebben meer energie aan het einde van de werkdag.

NSVV expertise en netwerk
Lid worden bij de NSVV is voor mij zeer logisch. Het vakgebied van biodynamisch licht behoeft body en een platvorm. Dit biedt de NSVV met haar leden, events en qua content. De publicaties van de NSVV gebruiken wij dan ook geregeld zoals ‘de bijbel van gezond licht genaamd Licht, welzijn en de ouder wordende mens en Goed licht voor ouderen. Tevens heb ik destijds de formule van gezond licht willen ontdekken. De events van SOLG zijn daarin waardevol gebleken o.a met horen van Brainard. Ik kijk erna uit om wederom nader in contact te komen met Wout van Bommel, Luc Schlangen, Marielle Aarts, andere experts en gelijkgestemden.

Voor meer informatie over Sparckel: www.sparckel.nl