20
Apr
2015

Doelstelling:
In deze cursus leert u om te gaan met de lichtsoftware Dialux EVO, een in 2012 geïntroduceerd programma wat gebruikt wordt voor het maken van lichtberekeningen. Om de lichtberekeningen goed te kunnen interpreteren behandelen we ook de basisbegrippen uit de verlichtingskunde. Na deze cursus bent u in staat de software te bedienen en een project compleet op te bouwen en uit te werken. We kijken naar het importeren van bestanden uit andere (CAD) software, tonen hoe de visualisatie mogelijkheden optimaal zijn te benutten en hoe er goede rapporten en fraaie presentaties zijn te maken.

Waarom deze cursus?

Bij het maken van een lichtadvies is het in veel situaties nodig een uitspraak te doen over het bedachte en gewenste resultaat. Door uw kennis van de software te vergroten kunt u uw voorstel beter motiveren aan uw opdrachtgever. Wanneer uw gegevens ingevoerd zijn is het eenvoudig om alternatieven te tonen zonder veel extra werk. Ook de professionele uitstraling richting opdrachtgever neemt toe zodat de commerci├źle kansen groeien.

Inhoud:
-Basisbegrippen licht
-Menustructuur en basisfuncties software / verschillen tussen de andere Dialux versie
-Lichtstroom / lichtstroommethode
-Lichtberekeningen
-Opzetten van een project binnen de software
-Methodiek van ontwerpen
-Praktijk cases
-Presentatievormen van de resultaten
-Tips en meer / waaronder het werken met kleur / importeren van CAD bestanden

Lessen:
De theorie wordt mondeling uitgelegd, ondersteund door veel praktijkvoorbeelden die geprojecteerd worden op een presentatiescherm. Er is volop ruimte voor discussie, de vaardigheden worden getraind en diverse praktijkvoorbeelden behandeld. Tijdens de cursus wordt door de deelnemer diverse cases individueel op de meegebrachte laptop uitgewerkt en daarna collectief besproken.