08
Sep
2022

Een goed doordacht lichtplan gaat verder dan decoratieve armaturen plaatsen. In deze cursus leer je kijken naar en werken met licht: direct en indirect licht, lichtkleur en -contrast en licht op verschillende hoogtes.

Veel mensen onderschatten het belang van licht in hun interieur. Dat is zonde, want met goed licht komt een interieur veel beter tot zijn recht. Sterker nog: De Lichtschool vindt dat verlichting onderdeel moet zijn van het basisplan van een woning. De kunst is om de juiste balans te creëren tussen sfeerlicht en functionele verlichting.
In de lichtopleiding interieurprofessional ga je in een kleine groep klassikaal aan de slag met een lichtplan voor een particuliere woning. Na afloop van de cursus ben je in staat om zelfstandig een maatwerk-lichtplan te creëren voor je klanten. Zo breng je meerwaarde voor je klanten én je brengt je bedrijf naar een hoger plan: commercieel een mooie aanvulling!

De eerste lesdag vindt plaats bij ETC Design Center Europe, tijdens de tweede lesdag bezoeken we een showroom van een lichtfabrikant.

Wat komt er aan bod:

Dag 1

Introductie: wat is licht?
Het 7 stappenplan
Lichtplan maken, waar moet je op letten?
Ken je lichtklassiekers
Hoe ga je om met ledverlichting
Tips en valkuilen

Dag 2

Rondleiding en presentatie in showroom
Huiswerkopdracht bespreken
Verschillende manieren van dimmen bespreken
special: presentatie + opdracht Licht in de badkamer