05
Apr
2022
Doelstelling:

In deze opleiding, op HBO niveau, wordt u een verdere technische verdieping in het vakgebied licht aangeboden. U maakt kennis met nieuwe inzichten en methodieken en ziet hoe dit in de dagelijkse praktijk wordt toegepast. Deze klassikale opleiding bestaat uit 15 lesdagen die verzorgd worden vanuit onze locatie in Amersfoort. We schakelen diverse experts, specialisten en docenten uit het vakgebied in om de onderwerpen inzichtelijk te maken en uw vaardigheden en kennis op hoger niveau te brengen. We gaan diep in op het adviesproces en zullen diverse cases, interieur en exterieur, vanaf de eerste klantvraag tot aan de oplevering doorlopen. Na het completeren van deze opleiding bent u in staat om technische lichtprojecten succesvol af te ronden.

Waarom deze opleiding?

De lichtbranche is volop in beweging en dit betekent dat er steeds hogere eisen aan een lichtadvies en daarmee aan een lichtplan worden gesteld. In de lichttechniek zijn er ontwikkelingen voor alle materialen (lichtbronnen, armaturen en lichtregelapparatuur) waar mee gewerkt wordt. Ook aan beheer en onderhoud worden andere eisen gesteld ten opzichte van een aantal jaren geleden. Het maatschappelijke kader is ook veranderd door nieuwe regelgeving, eisen aan het energieverbruik en het duurzaam omgaan met onze leefomgeving. Op het gebied van de verlichtingskunde wordt de mens (gelukkig!) steeds meer centraal gesteld in het ontwerp en zijn de lichtadviezen gebaseerd op Human Centric Lighting. Om dit alles goed aan onze opdrachtgevers te onderbouwen wordt in deze opleiding ook de nodige aandacht gegeven aan softwaretools voor het calculeren en projecteren van installaties. Daarnaast dienen we onze plannen te kunnen toetsen aan de normen en hier is verslaglegging voor nodig. Hoe te meten en rapporteren is een onderwerp in deze opleiding. Al deze onderwerpen worden u op een interactieve en modulaire wijze aangeboden. U kunt de opgedane kennis meteen toepassen in de dagelijkse praktijk en daarmee uw meerwaarde richting uw opdrachtgevers vergroten.

Extra training e-learning Dialux EVO lichtsoftware:
Inbegrepen is de e-learning module van Dialux EVO basic met 60 video lessen welke u in uw eigen tempo kunt doorlopen.

lesdagen starten op 5 april 2022:

LOB 5 april 2022
LED 12 april 2022
INT 19 april 2022
EXT 10 mei 2022
VLP 17 mei 2022
HCL 31 mei 2022
LIC 7 juni 2022
PD 14 juni 2022
CD 21 juni 2022
SD 28 juni 2022
IND 13 september 2022
DAG 20 september 2022
SPO 27 september 2022
LTX-1 4 oktober 2022
LTX-2 11 oktober 2022

European Lighting Expert

Na het afronden van de opleiding Hogere Verlichtingstechniek kunt u additioneel deelnemen aan een examen welke wordt georganiseerd door de branchevereniging NSVV (Nederlandse Stichting voor Verlichtingskunde). Aan te bevelen is om dit pas te doen wanneer er tevens een ruime projectervaring aanwezig is. Examendata en info op onze ELE pagina >>

Het curriculum van de opleiding Hogere Verlichtingstechniek is opgezet conform de educatieve aanbevelingen van de IES (Illuminating Engineering Society) en de ELE (European Lighting Expert). Veel docenten zijn lid van de beroepsvereniging NSVV (Nederlandse Stichting voor Verlichtingskunde).

Kosten: € 4200,-

Meer informatie en inschrijven