10
Jan
2018

Doelstelling:
In deze klassikale opleiding bieden wij u een compleet programma aan met modules die samen een volledig traject vormen naar het lichtdiploma. U leert alle benodigde kennis op het gebied van verlichting en lichtontwerp welke u nodig heeft om een volwaardig lichtontwerp te kunnen maken. De opleiding gaat uitgebreid in op verlichtingskunde, het lichtontwerpproces en het ontwerpen van een lichtplan met ruime aandacht voor interieur- en exterieurverlichting. Naast theoretische invalshoeken treft u veel praktijkcases welke u direct in uw eigen werk kunt toepassen.

Waarom deze opleiding?
Licht is een vak! Veel aspecten van dit vak zijn in de praktijk te leren maar een gedegen theoretische kennis levert de benodigde extra diepgang. Wat is het gebruik van een ruimte? Aan welke normen en arbo eisen dienen deze te voldoen. Wat is de esthetische kwaliteit in relatie tot de beheersaspecten? Ook is er kennis nodig van de materialen: lichtbronnen, armaturen en lichtregelapparatuur en daarnaast van het ontwerpproces. Deze elementen worden in deze opleiding uitgebreid behandeld en toegelicht. De opleiding wordt aangeboden door klassikaal onderwijs gecombineerd met huiswerkcases en een intensieve begeleiding. De gemiddelde studiebelasting, naast de lesdag, is 4 uur per week.

Studiematerialen en lesdagen:
U krijgt een complete set met materialen, een tablet en lichtsoftware. Tijdens de lesdagen worden uw kennis en vaardigheden verder verbeterd.

Inhoud:
de opleiding bestaat uit de volgende 6 dagen + examen ochtend:

-(LOB)-verlichting en lichtontwerp – basis
-(LED)-LED
-(INT)-lichtontwerp interieur
-(EXT)-lichtontwerp exterieur
-(EVO)-lichtsoftware Dialux EVO
-(VLP)-vormgeven van lichtplannen

Lestijden
09.00 TOT 16.00 pauze van 12.00 tot 12.30

Prijs
€ 1.495,- exclusief  BTW

Meer informatie en inschrijven