03
Jul
2017

Doelstelling:
Het geven van lessen in licht en verlichting is bij diverse onderwijsinstellingen een onderdeel van het curriculum. Voor vele docenten betekent dit dat er slechts enkele lesuren per jaar aan dit onderwerp worden besteed. Dit betekent vaak dat de kwaliteit en actualiteit van de lichtlessen nogal eens te wensen over laat. Met deze intensieve 3-daagse workshop brengen wij uw lichtkennis weer op peil en informeren wij u over de meest actuele ontwikkelingen. Dit alles wordt op een interactieve wijze behandeld met als doel u zo veel mogelijk kennis en vaardigheden aan te reiken. Met als secundair doel dat u dit verwerkt in uw lichtlessen op uw school.

Waarom deze workshop voor docenten?
Wilt u de leerervaring van uw eigen studenten verbeteren? Zijn er gaten in uw lichtkennis en wilt u deze ingevuld zien? Wilt u op de hoogte worden gesteld van de vele nieuwe ontwikkelingen in de markt? Wilt u deze leerervaring delen met collega docenten? Wilt u uw ervaring en vaardigheden verbeteren? Dan is dit een goede workshop voor u. Naast de inhoudelijke- en praktische onderwerpen worden er diverse handvatten, materialen en methodieken aangereikt om ook uw eigen lessen en lesmaterialen te verbeteren.

Docenten:
Onze docenten zijn experts en specialisten die naast het verzorgen van lichtlessen dagelijks actief zijn in de praktijk van lichtadvies en lichtontwerp.

Studiematerialen en lesdagen:
U krijgt een complete set met materialen, een tablet en toegang tot onze lightcloud. Tijdens de lesdagen worden uw kennis en vaardigheden verder verbeterd. Natuurlijk is er volop gelegenheid voor discussies en interactie.

Inhoud:
de onderstaande onderwerpen zullen worden behandeld:

-basisbegrippen
-kleur
-psychologische aspecten
-lichtbronnen (LED en meer)
-lichtontwerpproces
-armaturen
-techniek in een lichtplan
-visuele perceptie
-dimmen en controls
-licht en gezondheid
-regelgeving
-interieur verlichting
-exterieur verlichting
-daglicht
-lichttrends
-duurzaamheid
-esthetisch aspecten
-lichtadvies vs lichtontwerp
-lichtkunst
-lichteducatie
-cases

Verdere gegevens:
Workshopduur:
-3 dagen
Tijdstip:
-09.00 t/m 16.00
Start:
-Zie het lesrooster
Investering:
-€ 995,- excl. BTW / inclusief 3 dagen, lesmaterialen en lunches

Afronding:
U ontvangt uw certificaat wanneer u alle 3 dagen actief aan de workshops hebt deelgenomen.

Meer informatie: http://www.lightingdesignacademy.org/ttt.html