Het is vandaag Nationale Ouderendag. Wij houden ons niet alleen bezig met techniek en duurzaamheid. Ook gezondheid staat hoog op onze agenda. Want wist u dat licht en gezondheid onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn?

“Ik ben nog lang niet oud!” of “Je bent zo oud als je je voelt!” roept de ouder wordende mens vol overtuiging. Gelukkig worden we steeds ouder en blijven we steeds langer gezond, maar toch kunnen we ons oog niet sluiten voor de langzame achteruitgang van onze ogen. Langdurig en geconcentreerd lezen wordt lastiger en kleuren vervagen naarmate we ouder worden.

Beter zien en beter slapen met het juiste licht

Een goede (lees)bril helpt natuurlijk, maar ook de juiste, aangepaste verlichting heeft een gunstig effect op het zicht van onze ouder wordende ogen. Met het juiste licht ziet u beter, maar wist u dat het juiste licht ook een positief effect heeft op het slaap/waakritme en daarmee mogelijk op de lange duur voor de gezondheid?

Informatie voor lichtprofessionals

De NSVV brengt lichtprofessionals op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van licht en van de jongste wetenschappelijke onderzoeken. Ook als het gaat over licht en welzijn van de ouder wordende mens. Meer informatie over deze en andere onderwerpen vindt u als professional in de NSVV-publicatie Licht, welzijn en de ouder wordende mens.